Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Τούρτα caprese

Παραδοσιακό ιταλικό γλυκό με ιδιαίτερη γεύση
Υλικά για 4 άτομα

400 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα χοντραλεσμένα
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά, χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
Λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Triple Sec)
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μούλτι ή στο μπλέντερ αλέστε τα αμύγδαλα σε λεπτούς κόκκους.

Χοντροκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μια απαλή λεία κρέμα.

Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια διπλώνετε το μείγμα μαζί με τη μαρέγκα με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίξτε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για περίπου 60 λεπτά.

 Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε.


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: