Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Αποφύγετε την κακή γλώσσα του σώματος!

Η γλώσσα του σώματος είναι πολλές φορές περισσότερο... «μαρτυριάρικη» από όσο θα θέλαμε.
Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη γλώσσα του σώματος; Συχνά, η απλή αποφυγή των πιο κλασικών λαθών και η αντικατάστασή τους από κινήσεις που δείχνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η αποφυγή της οπτικής επαφής

Σημαίνει πως δεν έχετε αυτοπεποίθηση, ότι είστε νευρική και απροετοίμαστη. Θα πρέπει να περνάτε πάνω από το 90% του χρόνου της παρουσίασής σας κοιτάζοντας τους ακροατές στα μάτια. Στη συντριπτική πλειονότητά τους ,οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης κοιτάζουν τις σημειώσεις τους, το τραπέζι μπροστά τους ή το παράθυρο.

Το καμπούριασμα

Έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αντ' αυτού, όταν στέκεστε, είναι καλύτερα να ανοίγετε λίγο τα πόδια στο πλάτος των ώμων και να γέρνετε ελαφρά προς τα μπροστά. Το κεφάλι και η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι ίσια.

Παντελής ακαμψία

Νευρικότητα, βαρεμάρα, έλλειψη δυναμισμού. Κινηθείτε ή περπατήστε. Η κίνηση όχι μόνο είναι αποδεκτή, αλλά είναι και ευπρόσδεκτη.

Τα χέρια στις τσέπες

Εκφράζετε αδιαφορία ή νευρικότητα. Η λύση είναι εδώ πάρα πολύ απλή: Βγάλτε τα χέρια από τις τσέπες. Ένα χέρι στην τσέπη είναι αποδεκτό, αρκεί το άλλο ελεύθερο χέρι να χειρονομεί εμφατικά, υποστηρίζοντας την ομιλία.

Κλισέ χειρονομίες

Λέει για εσάς ότι είστε αφύσικη ή ψεύτικη. Να χειρονομείτε, απλώς μην το παρακάνετε. Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι οι χειρονομίες απεικονίζουν τη σύνθετη σκέψη. Οι χειρονομίες αφήνουν στους ακροατές την αίσθηση εμπιστοσύνης, ικανότητας και ελέγχου. Όμως, εάν προσπαθείτε να αντιγράψετε μια χειρονομία, διακινδυνεύετε να δείξετε ότι το έχετε προσχεδιάσει.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

Author:

0 σχόλια: