Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί οι γυναίκες γοητεύονται από τους «σκοτεινούς» άνδρες;

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οι περισσότερες γυναίκες ελκύονται από τα... «κακά» παιδιά και δύο ακόμη επιστημονικές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή τη διαπίστωση.

Μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στην Αυστρία, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση European Journal of Personality, ρίχνει φως σε αυτή τη μυστηριώδη πτυχή των ανθρώπινων σχέσεων, παρουσιάζοντας ποια είναι τα στοιχεία της αντρικής προσωπικότητας που γοητεύουν το γυναικείο φύλο.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την προσωπικότητα 90 ατόμων (46 γυναίκες και 44 άντρες), εστιάζοντας αφ’ ενός στα Πέντε Βασικά Χαρακτηριστικά της Προσωπικότητας: Εξωστρέφεια, ευσυνειδησία, συγκαταβατικότητα, συναισθηματική σταθερότητα, δεκτικότητα στις νέες εμπειρίες και αφ΄ετέρου στη λεγόμενη «Σκοτεινή Τριάδα»: Ναρκισσισμός, ψυχοπάθεια, μακιαβελισμός.

Στη συνέχεια, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να περάσουν από μία διαδικασία σύντομου ραντεβού. Μετά από κάθε ραντεβού, κάθε γυναίκα έπρεπε να δηλώσει κατά πόσο θα ήθελε να βγει και δεύτερο ραντεβού με τον «υποψήφιο άνδρα».

Οι απαντήσεις των γυναικών, σε συνάρτηση με τις αξιολογήσεις που είχαν προηγηθεί, υπέδειξαν ότι τα στοιχεία της προσωπικότητας που σχετίζονται με τον ναρκισσισμό, όπως η ματαιοδοξία και η επιθυμία του άντρα να έλκει την προσοχή, ασκούν ιδιαίτερη γοητεία στις γυναίκες.

Ωστόσο, οι περαιτέρω αναλύσεις των ερευνητών έδειξαν ότι στην πραγματικότητα οι γυναίκες ελκύονται από το στοιχείο της εξωστρέφειας και όχι αμιγώς από τις ναρκισσιστικές τάσεις.

Ένας άντρας με στοιχεία ναρκισσισμού είναι φαινομενικά εξωστρεφής, δυναμικός και σίγουρος για τον εαυτό του, χαρακτηρίζεται όμως ταυτόχρονα από εγωκεντρισμό και έπαρση.

Αν και τα θετικά γνωρίσματα του ναρκισσισμού εντυπωσιάζουν στην αρχή μια γυναίκα, σε βάθος χρόνου βγαίνουν στην επιφάνεια τα αρνητικά κι έτσι έρχεται σταδιακά η... απομυθοποίηση.

Επομένως, ένας άντρας πρέπει να δίνει έμφαση στην αυτοπεποίθηση και στην εξωστρέφειά του για να πετύχει μακροπρόθεσμα η σχέση, αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς.

Μία ακόμη πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο British Columbia στον Καναδά, επιβεβαιώνει τα ίδια περίπου συμπεράσματα. Ζητήθηκε σε 1.000 γυναίκες να βαθμολογήσουν τη σεξουαλική έλξη που τους προκαλούσαν φωτογραφίες ανδρών με διαφορετικές εκφράσεις που κυμαίνονταν από την ευτυχία, τη χαρά, την αυτοπεποίθηση ή το «βαρύ ύφος».

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επέλεξαν άνδρες με βαρύ, προκλητικό ή μελαγχολικό ύφος παρά τους χαρούμενους ή χαλαρούς τύπους.

Οι επιστημόνες που ασχολούνται με την εξελικτική θεωρία υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες προτιμούν αυτό το στιλ ανδρών γιατί εκπέμπει δύναμη, ισχύ, ανταγωνισμό και πίσω από αυτά προκαλείται αίσθημα προστασίας και σιγουριάς…




Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: