Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Αυτά τα φαινομενικά αθώα συμπτώματα μπορεί να σηματοδοτήσουν μια σοβαρή ασθένεια

Μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές να καταλάβετε αν πραγματικά πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας. Οι περισσότεροι πιθανώς γνωρίζετε ότι εάν έχετε πόνο στο στήθος ή αιφνίδια αδυναμία, ζάλη ή αλλαγές όρασης πρέπει να σας δει ένας ειδικός.
Αλλά μερικές φορές ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να είναι κάτι μεγαλύτερο και να μην το έχετε συνειδητοποιήσει.

Παρακάτω θα δείτε κάποια συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Κατακόκκινα μάτια.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εξηγήσεις για τα κόκκινα μάτια. Η κυριότερη αιτία είναι επιπεφυκίτιδα, μια λοίμωξη των ματιών που μπορεί να έχει και άλλα συμπτώματα, όπως ρινική καταρροή, πονόλαιμο και βήχας. Εάν όμως τα κόκκινα μάτια επιμένουν ή συμβαδίζουν με αλλαγές στην όραση, μπορεί να συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό, όπως μια μόλυνση του ματιού ή γλαύκωμα.

Κολπική ξηρότητα.

Η φροντίδα της κολπικής υγείας είναι εξαιρετικά σημαντική για την ευημερία σας. Εάν έχετε ξηρό κόλπο μαζί με άλλες ενοχλήσεις μπορεί να είναι σημάδι της πυελικής φλεγμονώδους νόσου (PID), μια σοβαρή λοίμωξη των αναπαραγωγικών οργάνων, που προκαλείται συνήθως από μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Εξάνθημα.

Αν αντιμετωπίζετε δερματικό εξάνθημα, το πιο πιθανό είναι πως το δέρμα σας απλά εκτέθηκε σε κάτι αλλεργιογόνο. Εάν όμως το εξάνθημα εξαπλώνεται γρήγορα, θα μπορούσε να είναι σημάδι κάποιας πιο σοβαρής ασθένειας, όπως ο λύκος.

Θέλετε να τρώτε πάγο.

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, εάν όμως θέλετε συνέχεια να μασάτε παγάκια, θα μπορούσε να είναι σημάδι της πίκα, η οποία είναι η καταναγκαστική ακατάσχετη επιθυμία για κατανάλωση αντικειμένων που δεν είναι βρώσιμα ή τροφές χωρίς θρεπτική αξία.

Πρόβλημα στην αναπνοή.

Εάν νιώθετε πως η αναπνοή σας κόβεται για δευτερόλεπτα, ίσως θελήσετε να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να ελέγξει εάν έχετε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Σύμφωνα με την αμερικανική ένωση πνευμόνων, αυτή η ασθένεια εμποδίζει τη ροή του αέρα, προκαλώντας δύσπνοια.

Πόνος στο στήθος.

Όταν αντιμετωπίζετε πόνο στο στήθος, το μυαλό σας πηγαίνει από τη δυσπεψία έως την καρδιακή προσβολή . Ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρκίνου του δέρματος.

Νύχια που σπάνε

Όταν τα νύχια σας ήταν υγιή και ξαφνικά αρχίσουν να σπάνε, ίσως είναι σημάδι υπερθυρεοειδισμού. Εκτός από τα εύθραυστα νύχια θα έχετε να αντιμετωπίσετε και την τριχόπτωση, τη μυϊκή και τον γρήγορο καρδιακό παλμό.

Πρησμένα δάχτυλα ή πόδια.

Αν έχετε παρατηρήσει πρόσφατα κάποιο πρήξιμο στα δάχτυλά σας, θα μπορούσε να οφείλεται στην υπερβολική ποσότητα αλατιού στο σώμα σας ή να μην έχετε κάνει αρκετή γυμναστική. Η διόγκωση των άκρων μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει ένα πιο σημαντικό πρόβλημα, όπως η νεφρική νόσο ή η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Μειωμένη αίσθηση οσμής.

Δυστυχώς, η απώλεια της οσμής είναι σημάδι τόσο της νόσου του Alzheimer όσο και της νόσου του Parkinson. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι η οσφρητική δυσλειτουργία σχετίζεται με την άνοια.

Κοιλιακό φούσκωμα.

Από μόνο του το φούσκωμα συνήθως δεν είναι ανησυχητικό. Πολλές φορές νιώθετε φουσκωμένοι επειδή έχετε δυσανεξία σε κάποιο τρόφιμο. Εάν όμως επιμένει, θα μπορούσε να είναι κάτι πιο σοβαρό, όπως η νόσος του ήπατος ή καρκίνος των ωοθηκών.

Μώλωπες στα πόδια.

Ο καθένας έχει μώλωπες εδώ και εκεί, αλλά αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι εμφανίζονται πιο συχνά, μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια σιδήρου ή σε κάτι πιο σοβαρό: οξεία μυελογενή λευχαιμία (AML). Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου εμφανίζονται συνήθως ως μικρά κόκκινα ή μωβ σημεία στο δέρμα και είναι αποτέλεσμα χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.

Αλλαγή στον τρόπο γραφής.

Εάν υπάρχει αξιοσημείωτη αλλαγή στο στυλ που γράφετε, θα μπορούσε να είναι σημάδι της νόσου του Πάρκινσον. Άλλα συμπτώματα της συγκεκριμένης ασθένειας είναι οι βραδύτερες κινήσεις και η δυσκαμψία των μυών.

Επίμονος βήχας.

Εάν έχετε βήχα που διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες, πρέπει να το ελέγξετε. Ένας επίμονος βήχας δεν είναι μόνο ενοχλητικός, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο σώμα σας - ίσως έχετε άσθμα ή ακόμα και παλινδρόμηση οξέος.





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: