Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για όσους λάμβαναν ΕΚΑΣ

Κανονικά θα πληρώνουν την συμμετοχή τους στα φάρμακα όσοι συνταξιούχοι λάμβαναν ΕΚΑΣ.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην απαλλαγή από την υποχρέωση συμμετοχής για αγορά φαρμάκων ορισμένες ομάδες πολιτών, μεταξύ των οποίων και στους συνταξιούχους που λάμβαναν ΕΚΑΣ.

Ωστόσο, από τις αρχές του έτους το ΕΚΑΣ καταργήθηκε και συνεπώς καταργείται και η συμμετοχή 0% που είχε προβλεφθεί για τα φάρμακα των δικαιούχων.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα συνταγογράφησης θα έπρεπε κανονικά από 1η Ιανουαρίου 2020 να έχουν τροποποιηθεί, ώστε να προκύπτει κανονικά το ποσοστό συμμετοχής για τα φάρμακα.

Όμως, στους περισσότερους ασφαλισμένους εμφανίζεται ακόμη στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης η δυνατότητα να μην πληρώνουν συμμετοχή. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σύγχυση στους γιατρούς για το τι ακριβώς πρέπει να πράξουν.

Άγνωστο παραμένει εάν θα επανέλθει ρύθμιση για την απαλλαγή συμμετοχής συνταξιούχων από την αγορά φαρμάκων.



Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: