Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Οι τρόποι να βελτιώσεις τη στάση του σώματος σου

Πώς να το καταφέρεις άμεσα - και οι λόγοι που πρέπει να δώσεις αρκετή σημασία
Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή τη στιγμή διαβάζεις αυτό το άρθρο καμπουριασμένη-ος μπροστά από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σου. Σωστός? Τώρα μάλλον αυτόματα ίσωσες το σώμα σου.

Δεν είσαι η μόνη - οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να φτάσουμε τα πρόσωπά μας λίγο πιο κοντά σε κάποια οθόνη. Και θα έχεις σίγουρα ακούσει, η τεχνολογία δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη στάση του σώματος μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι η κακή στάση δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα - θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την ευημερία σου.

"Η κακή στάση του σώματος μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, μπορεί να επιταχύνει τον σχηματισμό αρθρίτιδας και δισκοπάθεια", λέει η Karen Erickson, χειροπράκτης και ιδρύτρια του Erickson Healing Arts στην Νέας Υόρκη. "Το καμπούριασμα μπορεί να συμπιέσει το αναπνευστικό σύστημα, περιορίζοντας την ικανότητα του κελύφους και του διαφράγματος να αναπτύσσεται σωστά κατά την αναπνοή."

Μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο και στη διάθεση μας, δείχνει έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Στη μελέτη, οι σπουδαστές έγραψαν πιο θετικά για τα προσόντα τους για μια δουλειά ενώ στεκόντουσαν όρθιοι από ό, τι έκαναν ενώ καμπούριαζαν.

"Όταν καθόμαστε σε ευθεία δίνουμε καλή εντύπωση για εμάς στους άλλους ανθρώπους", δηλώνει ο Richard Petty, συγγραφέας της μελέτης. "Αλλά αποδεικνύεται ότι η στάση μας μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τον εαυτό μας.

Παρακάτω θα μάθεις τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βελτιώσεις άμεσα τη στάση του σώματος σου:

Κάθισε σαν επαγγελματίας
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρεις: Όταν κάθεσαι, τα πόδια σου πρέπει να είναι επίπεδα στο έδαφος. Θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό κενό ανάμεσα στο πίσω μέρος των γονάτων σου και στο κάθισμα, με τα γόνατά σου στο ή κάτω από το ισχίο. Και όσο είναι δυνατόν, προσπάθησε να κρατήσεις τους βραχίονες και τα γόνατά σου παράλληλα με το πάτωμα.

Σταμάτα να σταυρώνεις τα πόδια σου
Η συνήθεια αυτή αυξάνει το άγχος στους μυς και τις αρθρώσεις σου. Η Erickson επιμένει ότι το να κρατάμε τα πόδια μας στο πάτωμα είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε μια καλή στάση σώματος.

Ακολούθησε τον κανόνα 90/90
Όταν κάθεσαι, οι μηροί σου πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών στην πλάτη και τα πόδια σου πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών στο πάτωμα, λέει η Erickson.

Άλλαξε την στάση ύπνου σου
Ο ύπνος με το στομάχι προς τα κάτω θεωρείται η χειρότερη στάση, σύμφωνα με την Erickson, επειδή ισοπεδώνει την καμπύλη της σπονδυλικής στήλης, ασκώντας πίεση στη μέση. Μετακινήσου καλύτερα στο πλάι ή στην πλάτη σου και χρησιμοποίησε ένα μαξιλάρι για επιπλέον υποστήριξη.

Κράτησε το τηλέφωνο σου με εξυπνότερο τρόπο
Αυτός είναι ο απλός τρόπος για να αποφύγεις όλα τα φρικτά πράγματα που κάνει η τεχνολογία στην στάση του σώματος σου: Φέρε την οθόνη - του τηλεφώνου ή του φορητού υπολογιστή ή του tablet - πιο κοντά στην ευθεία των ματιών σου. Ποτέ μην γυρίζεις το κεφάλι σου προς τα κάτω για να βλέπεις την οθόνη.

"Όταν κρατάς το σώμα σου σε ανώμαλη θέση, μπορεί να αυξήσει το άγχος στους μύες, να προκαλέσει κόπωση, μυϊκούς σπασμούς και ακόμη και πονοκεφάλους", λέει ο ορθοπεδικός Chris Cornett.

Θυμήσου να κινείσαι περισσότερο
"Τα σώματά μας έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται, και η κίνηση παίζει ζωτικό ρόλο για να τους επιτρέψει να λειτουργούν σωστά", λέει ο Scott Bautcha, πιστοποιημένος χειροπρακτικός αθλητικός γιατρός. Ο Bautch λέει ότι είναι σημαντικό να προσαρμόζουμε τη θέση του σώματός μας όσο πιο συχνά μπορούμε. Η παραμονή σε ένα μέρος για πολύ καιρό μπορεί να βάλει άσκοπη πίεση στο σώμα και την πλάτη μας.




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: