Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Πανελλήνιες 2020: Τι αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2020: Αλλαγές και υπαναχωρήσεις. Τι θα ισχύσει στις εξετάσεις Ιουνίου για χιλιάδες υποψηφίους
Πανελλήνιες 2020: Αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, καθώς αναμένονται νέες αλλαγές. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Εφ. Συν. του Σαββάτου είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι μαθητές θα εξεταστούν όπως τα προηγούμενα χρόνια. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα περάσουν από τις περιφερειακές εξετάσεις για να πάρουν τον απολυτήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος Γαβρόγλου ορίζει ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μετά τις Πανελλαδικές θα έπρεπε να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου σε περιφερειακό επίπεδο με κοινά θέματα. Το σχέδιο προέβλεπε τον διαχωρισμό των σχολείων σε ομάδες, ανά διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τα θέματα σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα θα προετοιμάζονταν από ομάδα διδασκόντων όλων των σχολείων ανά ομάδα και το τελικό διαγώνισμα θα προέκυπτε έπειτα από κλήρωση ομάδας θεμάτων μέσα από ένα μεγαλύτερο πλήθος.

Ωστόσο, το υπουργείο έχει αποφασίσει, τουλάχιστον για τον Ιούνιο του 2020, να μην μετρήσει ο βαθμός του απολυτηρίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Έτσι, το δύσκολο εγχείρημα των περιφερειακών εξετάσεων, που πολλοί έσπευσαν να ονομάσουν και «μίνι πανελλήνιες» δεν υπάρχει λόγος να τεθεί σε εφαρμογή.


Ο βαθμός του απολυτηρίου θα συνυπολογίζεται από τις επόμενες εξετάσεις (2012) με τον τελικό βαθμό να προκύπτει κατά 90% από την επίδοση στις πανελλαδικές και κατά 10% από τη βαθμολογία του απολυτηρίου.

Σημειώνεται ότι φέτος οι υποψήφιοι των παλαιότερων ετών θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είτε µε το παλιό σύστημα είτε µε αυτό που θα ισχύσει φέτος για πρώτη φορά. Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν το παλιό σύστημα θα διεκδικήσουν ειδικό ποσοστό θέσεων, το οποίο όμως δεν έχει καθοριστεί ακόμη…

Παράλληλα φέτος δεν θα ισχύσει η ρύθμιση για τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, δηλαδή στις λεγόμενες «πράσινες» σχολές.

Αιχμή του δόρατος αποτελεί ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, καθώς το υπουργείο προσδοκεί σε μια μείωση. Γι’αυτό το λόγο έχει αποφασίσει να δώσει το λόγο (ή τουλάχιστον συμμετοχή στην απόφαση) στα ίδια τα Πανεπιστήμια.


Φέτος αναμένεται να εξεταστεί για πρώτη φορά και το μάθημα της Κοινωνιολογίας το οποίο θα περιλαμβάνει δύο ομάδες θεμάτων:

α) Η πρώτη ομάδα αποτελείται από δύο θέματα µε ερωτήσεις διαφορετικών τύπων, µε τις οποίες ελέγχεται τόσο η κατοχή των αναγκαίων γνωστικών στοιχείων όσο και η κατανόησή τους. Κάθε θέμα βαθμολογείται µε 25 μονάδες.

β) Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από δύο θέματα ευρείας ανάπτυξης µέσω των οποίων ελέγχονται οι ικανότητες συνθετικής ανάλυσης αλλά και διασύνδεσης γνώσεων, γεγονότων και διαδικασιών, τις οποίες απέκτησαν οι υποψήφιοι.




Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: