Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Ο προσωπικός γιατρός που κρύβεις στη κουζίνα σου

Βάλτο στη διατροφή σου και βγες κερδισμένος
Είμαστε ότι τρώμε, λέει ο σοφός λαός, και μια έρευνα γύρω από το βαλσάμικο ξύδι, έρχεται να επιβεβαιώσει το γνωμικό.

Η συχνή χρήση του βαλσάμικου ξυδιού στη διατροφή μας, έχει πολλαπλά ωφέλη και παρακάτω σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά. Προσθέστε ότι είναι και πολύ φθηνό, και έχετε έναν ακόμη λόγο να το εντάξετε στη καθημερινότητά σας.

Θα χάσετε κιλά.

Αν βρίσκεστε σε φάση διατροφής, το βαλσάμικο είναι ο νέος σας φίλος. Είναι πηγή σιδήρου, μαγγανίου και καλίου, στοιχεία που βοηθούν στη ρύθμιση της απώλειας βάρους μέσω της βελτίωσης των βιολογικών διεργασιών του σώματος. Περιέχει ελάχιστες θερμίδς , είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση ως συνοδευτικό σαλάτας αντί για σάλτσες και μαγιονέζα. Επιπλέον, η οξύτητά του περιορίζει την υπερκατανάλωση τροφών.

Ξεχάστε τα προβλήματα καρδιάς.

Οι πολυφαινόλες, που περιέχει, είναι αντιοξειδωτικά που βοηθούν να έχουμε μια καρδιά υγιή. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Παράλληλα, ενεργοποιεί την αναγέννηση των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα. Η αναζωογόνηση τους βοηθά την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Δεν θα ξανααρρωστήσετε.

Η συχνή κατανάλωση βαλσάμικου ξυδιού ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, και λειτουργεί σαν ασπίδα σε περιπτώσεις που ο οργανισμός μας είναι καταπονημένος.

Ξεχάστε τις καούρες.

Το βαλσάμικο βοηθάει στη πέψη, γιατί είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση της πεψίνης. Η πεψίνη είναι το ένζυμο που διασπά τις πρωτεΐνες σε μικρότερα αμινοξέα. Όταν οι πρωτεΐνες διασπώνται, τότε το σώμα μπορεί να απορροφήσει περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώτε.



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: