Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Φροντίστε την επιδερμίδα σας κατάλληλα και τον χειμώνα

Τους χειμερινούς μήνες είναι γεγονός ότι ασχολούμαστε λιγότερο με την ομορφιά και την προστασία της επιδερμίδας μας.
Ωστόσο, η φροντίδα της είναι απαραίτητη σε κάθε εποχή του χρόνου.

Μαζί με τον χειμώνα έρχεται η βροχή, η υγρασία, το κρύο και ο αέρας: όλοι αυτοί οι διαβρωτικοί παράγοντες έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της επιδερμίδας μας.

 Αυτήν την εποχή του χρόνου, οι άφθονες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία (συχνά μεταφερόμαστε από ένα κρύο σε ένα ζεστό περιβάλλον) και οι όχι τόσο υγιεινές διατροφικές συνήθειες (συχνά προτιμούμε βαριά και ανθυγιεινά πιάτα, και αφήνουμε τις σαλάτες για το καλοκαίρι…) έχουν ως αποτέλεσμα το σώμα μας να χάνει τους αμυντικούς μηχανισμούς του, και να έχει μειωμένη ικανότητα αναγέννησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικές αν θέλουμε να διατηρούμε την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας μας και να προλαμβάνουμε την πρόωρη γήρανση.

Πώς να προφυλάσσετε το δέρμα σας:
Τον χειμώνα, αποφεύγετε το καυτό νερό, τόσο στο ντους όσο και όταν πλένετε τα χέρια σας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του νερού αφυδατώνουν το δέρμα (απώλεια λίπανσης), το αφήνουν ξηρό, θαμπό και με μη υγιή εμφάνιση. Προστατέψτε το δέρμα σας με ήπια σαπούνια ή σαπούνια με μαλακτικούς και ενυδατικούς παράγοντες.

Και μην ξεχνάτε, στεγνώνετε καλά το δέρμα σας μετά το μπάνιο, ιδίως ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα και ακριβώς πίσω από τα γόνατα, ώστε να αποφεύγετε τις χιονίστρες, τα φλεγμονώδη οιδήματα και τα έλκη.

Καθημερινές συνήθειες
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία είναι η ενυδάτωση: μετά το μπάνιο (όταν οι πόροι είναι πιο ανοικτοί), και προτού πέσετε για ύπνο. Κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα στην αγορά, κάποια μάλιστα συνιστώνται για συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.







Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: