Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Γιατί τα αεροπλάνα είναι λευκά

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση στην εμμονή των κατασκευαστών για λευκά και μόνο αεροπλάνα.
Πολλές φορές θα έχεις αναρωτηθεί γιατί η πλειονότητα των αεροπλάνων είναι λευκά. 

Η αλήθεια είναι πως αυτή η εμμονή των κατασκευαστών για το εξωτερικό λευκό χρώμα των αεροπλάνων δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν έχει να κάνει με το αισθητικό κομμάτι. 

Η αιώνια αυτή απορία φαίνεται πως λύνεται παρακάτω, αφού μας επεξηγούν οι ειδικοί γιατί είναι καλύτερο το λευκό χρώμα στα αεροπλάνα.

Διατηρείται το χρώμα καλύτερα
Η αλήθεια είναι πως τα σκούρα χρώματα χαλούν ευκολότερα όταν εκτίθενται στον ήλιο, σε αντίθεση με το λευκό που θέλει το διπλάσιο χρόνο για να χάσει τη λάμψη του.

Όσο περισσότερο χρώμα χρειάζεσαι, τόσο μεγαλύτερο και το κόστος
Ένα αεροπλάνο για να βαφτεί σε κάποια διαφορετική απόχρωση, χρειάζεται πολλά, πολλά κιλά χρώμα, άλλο τόσο και χρήμα. Το βάψιμο ενός αεροσκάφους μπορεί να κοστίσει από 50 έως 200 χιλιάδες δολάρια, οπότε το κάθε επιπλέον χρώμα αυξάνει τον προϋπολογισμό.

Το λευκό χρώμα έχει ακραία θερμικά πλεονεκτήματα
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το λευκό αντανακλά όλα τα άλλα μήκη κύματος του φωτός και έτσι το φως δεν μετατρέπεται σε θερμότητα, σε αντίθεση με τα άλλα χρώματα. Άρα, αυτό δίνει τη δυναντότητα στις καμπίνες να είναι πιο δροσερές.

Το λευκό χρώμα είναι πιο ορατό
Για τυχόν διαβρώσεις, ρωγμές ακόμα και σπάσιμο, οι ειδικοί μπορούν να τα εντοπίσουν πιο εύκολα όταν το αεροπλάνο είναι λευκό. Ακόμα το λευκό αεροπλάνο είναι πιο εύκολα ορατό στον ουρανό από ότι τα χρωματιστά αεροπλάνα.

Είναι πιο εύκολη η μεταπώληση του
Φυσικά και στο οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό το χρώμα. Εάν επιθυμεί κάποιος να πουλήσει το αεροπλάνο του, το λευκό χρώμα κάνει την πώληση πιο εύκολη και δεν επηρεάζει την αξία του, σε αντίθεση με κάποιο χρωματιστό αεροπλάνο, που ενδεχομένως θα πρέπει να βαφτεί από την αρχή.








ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: