Ανοίγεις το ψυγείο, πιάνεις το γιαουρτάκι, βλέπεις ότι έληξε χθες, το τρως. Κανένα πρόβλημα. Ξέρεις καλά ότι σε ορισμένα τρόφιμα η ημερομηνία λήξης δεν είναι τόσο αυστηρή και ότι έχεις ένα μικρό περιθώριο να τα καταναλώσεις ακόμα κι αν έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία.
Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές με τις οποίες καλό είναι να μην παίζεις ρισκάροντας την υγεία σου:
1. Αυγά:
Είναι ο Νο1 ύποπτος σε δηλητηριάσεις ή ασθένειες που προέρχονται από τρόφιμα.
2. Κοτόπουλο:
Επικίνδυνο εάν δεν μαγειρευτεί καλά, επίφοβο εξαιτίας του E.Coli, καλό είναι να είσαι πολύ προσεκτική με το πτηνό αυτό.
3. Αλλαντικά:
Επεξεργασμένα και προσυσκευασμένα κρέατα ελλοχεύουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν βακτήρια, και μολύνσεις από λιστέρια ή E.coli.
4. Μαλακά τυριά:
Με περισσότερη υγρασία από τα σκληρά, τα μαλακά τυριά αναπτύσσουν μούχλα, με αποτέλεσμα κίνδυνο για λιστέρια.
5. Οστρακοειδή:
Εδώ υπάρχει η πιθανότητα μιας θανατηφόρας λοίμωξης του αίματος από ένα βακτήριο που ονομάζεται V. vulnificus. Αν δεις ότι έχουν πιάσει γλίτσα, πέτα τα.
6. Μαλάκια:
Κατανάλωνέ τα όσο πιο σύντομα γίνεται αφότου τα αγόρασες οι πιθανότητες για βακτηριακή μόλυνση αρχίζει από τη στιγμή που βγαίνουν από τη θάλασσα.
0 σχόλια: