Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Τα 5 τρόφιμα που χαρίζουν ωραίο δέρμα

Η επί 20 χρόνια μακιγιέζ των Χολυγουντιανών ηθοποιών Wendy Rowe αποκαλύπτει ότι αυτά που τρώμε και όχι το μέικ απ ομορφαίνουν ή χαλάνε την επιδερμίδα μας.

Το μυστικό για ένα φωτεινό, λαμπερό πρόσωπο είναι η σωστή διατροφή ανάλογα με την εποχή και η ισορροπία μέσα και έξω, λέει στο πρώτο της βιβλίο η make up artist της Kate Hudson, της Cara Delevingne, της Nicole Kidman και άλλων αστέρων του Χόλυγουντ.

Όπως δηλώνει, δεν παριστάνει την ειδικό, αλλά θέλει να κάνει τον κόσμο να καταλάβει ότι αυτά που τρώμε παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς δείχνουμε και στο πώς νιώθουμε.

Ας δούμε ποια είναι η... χρυσή πεντάδα των τροφίμων που είναι διαθέσιμα αυτή την περίοδο και κάνουν την επιδερμίδα μας να λάμπει.

Καρπούζι

H ενυδάτωση όλο τον χρόνο - πολύ, δε, περισσότερο τη θερινή περίοδο - είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για τον οργανισμό. Το καρπούζι αποτελείται από 93% νερό και σε συνδυασμό με τις βιταμίνες Α και C είναι ιδανική επιλογή για νεανική λάμψη. Οι, δε, σπόροι του περιέχουν λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, που βοηθάνε και στην ακμή. Οπότε μην τους πετάτε.

Αγγούρι

Το ταπεινό αγγούρι θεωρείται το ιδανικό "εσωτερικό καθαριστικό". Δροσίζει, ανακουφίζει από τα εγκαύματα και συμβάλλει καταλυτικά στην παραγωγή του πολύτιμου κολλαγόνου. Επιπλέον είναι ένα κι ένα για τα πρησμένα μάτια.

Κολυκύθι

Λίγες θερμίδες, πολύ νερό γιαυτό το άκρως καλοκαιρινό τρόφιμο. Περιέχει βιταμίνες A, C και του συμπλέγμαστος Β, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τη φλεγμονή. Οι ειδικοί θεωρούν το κολοκύθι πολύ σημαντικό αντιγηραντικό "όπλο".

Μαύρη σοκολάτα

Πλούσια σε συστατικά υψηλής θρεπτικής αξίας και νόστιμη, η μαύρη σοκολάτα προφυλάσσει την επιδερμίδα από την επιβλαβή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, κάνοντας σύσφιξη παράλληλα και μικρές "διορθώσεις". Βοηθά στη μείωση φλεγμονών και καταπολεμά τη ροζάκεια και το έκζεμα. Μην παρασυρθείτε. Η φθηνή σοκολάτα γάλακτος του περιπτέρου δεν έχει ανάλογα οφέλη.

Αβοκάντο

Φουλ στα καλά λιπαρά οξέα προστατεύει και αυτό ενάντια στη UV ακτινοβολία. Το αβοκάντο κάνει το δέρμα πιο ελαστικό και απαλύνει την υπερευαισθησία και τη φλεγμονή.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: