Εσείς τους ξέρετε;
1. Λόγω του ότι το λευκό κρασί έχει λιγότερο αλκοόλ και είναι πιο ελαφρύ, καταναλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα με αποτέλεσμα να ζαλίζει.
2. Επίσης, το λευκό κρασί μεθάει πιο εύκολα επειδή περιέχει περισσότερα θειώδη άλατα από το κόκκινο. Τα θειώδη άλατα βρίσκονται στα σταφύλια, αλλά πριν από τη ζύμωση προστίθενται μικρές ποσότητες θείου ως συντηρητικό για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να απομακρυνθούν ανεπιθύμητα βακτήρια.
3. Το λευκό κρασί περιέχει 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαφή πορίσματα, υπάρχουν ενδείξεις πως η ζάχαρη επηρεάζει τη συμπεριφορά.
4. Τα αφρώδη ποτά, όπως η σαμπάνια μας μεθούν πιο εύκολα. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει επειδή το διοξείδιο του άνθρακα σε φυσαλίδες επιταχύνει τη ροή του αλκοόλ στο σώμα.
Την επόμενη φορά λοιπόν μάλλον θα προτιμήσεις το κόκκινο κρασί!
0 σχόλια: