Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Μην διαβάζεις όταν είσαι στο αυτοκίνητο

Είναι αλήθεια πως ιδανικός για διάβασμα είναι ο χρόνος στο αυτοκίνητο, αλλά δεν θα έπρεπε να διαβάζεις εκεί.
Ένα βιβλίο είναι ένα όπλο. Περιέχει τόση γνώση που δε μπορείς να φανταστείς. Μπορείς να μάθεις από το εξώφυλλό του, μπορείς να μάθεις από τον συγγραφέα, μπορείς να μάθεις από την ίδια την ιστορία. Να διαβάζεις όποτε μπορείς. Αλλά όχι εν κινήσει.

Είναι η αλήθεια πως είναι ο ιδανικός χρόνος όταν είσαι στο αυτοκίνητο και είσαι αναγκασμένος να ακολουθήσεις τους γονείς σου στις διακοπές. Βαριέσαι να πιάνεται συζήτηση για θέματα ανούσια- τουλάχιστον σε εσένα φαίνονται έτσι, τα δεδομένα για Διαδίκτυο δεν πιάνουν καλά, μουσική άκουγες την πρώτη ώρα του ταξιδιού. Άρα τώρα τι;

Τώρα διάβασμα, λες. Κι όμως όχι γιατί βάσει ερευνών το διάβασμα εν κινήσει δε συμφέρει. Και καταλήγεις να αισθάνεσαι άρρωστος παρά γεμάτος γνώση ρίχοντας κατάρες για την ώρα που αποφάσισες να διαβάσεις. Και δικαιολογημένα να αισθάνεσαι άρρωστος, καθώς το σώμα θεωρεί πως είναι σε κίνηση ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Πιο συγκεκριμένα, τα αυτιά σου παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη πληροφοριών καθώς είναι αυτά που στέλνουν την πληροφορία στον εγκέφαλο, και ειδικότερα στο θάλαμο, ότι κάτι δεν πάει καλά στο εξωτερικό περιβάλλον. Προσπαθούν να βρουν την ισορροπία τους λοιπόν όταν είναι στο αυτοκίνητο, αλλά δεν το καταφέρνουν γιατί το όχημα είναι σε διαρκή κίνηση.

Έτσι, ο θάλαμος διαταράσσεται και νιώθει λες και έχει δηλητηριασθεί καταλήγοντας τα διάφορα μέρη του εγκεφάλου σου να ερμηνεύουν διαφορετικά τα ερεθίσματα κίνησης. Επικεντρώνοντας την προσοχή στο βιβλίο, κλείνεις την πόρτα στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα διαβάσεις σε λεωφορείο ή αυτοκίνητο ξανασκέψου το.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: