Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Γιατί χαλάνε οι φιλίες στην εποχή μας;

Ο λόγος και ο τρόπος που χαλάνε οι φιλίες στις μέρες μας δεν θα εκπλήξει πολλούς, αλλά σίγουρα θα προβληματίσει άλλους. Αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες και ήδη γνωρίζαμε εδώ και καιρό.
Το ότι τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο που ζούμε είναι γεγονός και πλέον το έχουμε αποδεχτεί ως κάτι που δύσκολα πλέον μπορεί να μετατραπεί. 

Εάν γυρνούσαμε τον χρόνο 10 χρόνια πριν, θα μας ρωτούσες τι σημαίνει influencer και δεν θα ξέραμε τι να σου απαντήσουμε.

 Οι άνθρωποι έτρωγαν σε ένα εστιατόριο χωρίς να το κάνουν Story και tag, ενώ για να γίνει κάτι viral μάλλον θα έπρεπε να το διαβάσεις σε κάποιο περιοδικό ή να το δείξει η τηλεόραση!

Φυσικά, ο κόσμος των social media έφερε και πολλά καλά όπως είναι η αμεσότητα στην επικοινωνία, αλλά και πολλά αρνητικά ένα απ’ τα οποία αποτελεί και το αντικείμενο μελέτης μιας νέας έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ενώ είναι πιο εύκολο να κρατήσεις επαφή με τους φίλους σου online, σχεδόν 1 στους 10 ανθρώπους έληξε μια φιλία εξαιτίας περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε απ’ την ιστοσελίδα influence.co διαπίστωσε ότι το να μη σέβεσαι τα όρια των φίλων σου στα social media μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Απ’ τους 1000 ανθρώπους στους οποίους μίλησαν οι ερευνητές, το 64.3% δήλωσε ότι το να τους τραβήξει κάποιος φωτογραφία και να την αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους ήταν εντελώς ανάρμοστο.

κανόνες στα social media

Παράλληλα, το 48% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν εκτιμάει ιδιαίτερα ούτε όταν κάποιος τους κάνει tag στη φωτογραφία χωρίς την άδεια τους, ενώ το 47.8% δεν συμφωνεί και με τις δωρεές που κατά καιρούς βλέπουμε ότι ζητάνε ορισμένοι στα social media.

Μάλιστα, 1 στους 10 συμμετέχοντες ανέφερε ότι χάλασε μια φιλία εξαιτίας κάποιας ανάρτησης που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τέλος, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται στα social media, γιατί τελικά το να ανεβάζεις μια selfie με τους κολλητούς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Οι συμμετέχοντες ηλικίας 20 ετών και άνω, ανέφεραν ότι είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείς τα social media για 3 λεπτά ενώ τρως με έναν φίλο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το 26.5% δήλωσε ότι έχει ζητήσει από κάποιον να μη φάει ούτε μία μπουκιά απ’ το φαγητό τους πριν τραβήξουν την τέλεια φωτογραφία για το Instagram βεβαίως βεβαίως.
Χριστιάνα Νάσιου





Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολούθησέ μας στο Instagram και στο Twitter γιατί με το https://trelogaidouri.blogspot.com/# θα βρεις ό,τι ψάχνεις!

ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: