Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Τι απαγορεύεται να κάνετε, αφού έχετε πιει κρασί;

Αν σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε την καλή υγεία των δοντιών σας, υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ αμέσως μετά που έχετε πιεί το κρασάκι σας: Να βουρτσίσετε τα δόντια σας!
Ο λόγος είναι ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας αφού έχετε πιεί κρασί, μπορεί να βλάψει σοβαρά το σμάλτο των δοντιών. 

Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό έχουν υψηλά επίπεδα οξύτητας (αν και το λευκό έχει ακόμη περισσότερη) και είναι σημαντικό να περιμένετε περίπου μία ώρα πριν χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσά σας! 

 «Η χρονική απόσταση πριν το βούρτσισμα των δοντιών δίνει στο σμάλτο την ευκαιρία να ανακάμψει από την όξινη επίθεση και το καθιστά λιγότερο ευαίσθητο στην απόξεση», όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στο BBC News από ειδικούς οδοντιάτρους.
Μια μελέτη σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στο κρασί και τις βλάβες στο σμάλτο των δοντιών που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Research προσφέρει επιπλέον επιστημονικές αποδείξεις.

 Η περίληψη της μελέτης αναφέρει: «Αποδείχθηκε ότι τα λευκά κρασιά έχουν υψηλότερες διαβρωτικές ιδιότητες από τα κόκκινα. Εντός των ορίων αυτής της μελέτης, μπορεί να προβλεφθεί ότι η συχνή κατανάλωση λευκού κρασιού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή οδοντική διάβρωση, όταν ακολουθείται από άμεσο βούρτσισμα των δοντιών».

Ίσως σπεύδετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας για να απαλλαγείτε από τους κόκκινους λεκέδες που αφήνει το κόκκινο κρασί στα δόντια και στα χείλη, ή ίσως να συνηθίζετε να τελειώνετε το βράδυ σας με ένα ποτήρι ή δύο κρασί, κι έτσι καταλήγετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την τελευταία γουλιά και πριν πάτε για ύπνο.

 Τώρα όμως που γνωρίζετε τα αποτελέσματα, ειδικά όταν τώρα το καλοκαίρι που τα λευκά και τα ροζέ κρασιά έχουν την… τιμητική τους, ως δροσερά και πιο ελαφρά ποτά, θυμηθείτε να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα πριν… αγγίξετε την οδοντόβουρτσά σας!
Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου



Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: