Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

11 Βήματα να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου

Πιστεύεις ότι έχεις άσχημο σώμα; Δεν ξέρεις τι να κάνεις για να βελτιώσεις το άσχημο σώμα που πιστεύεις ότι έχεις και να το κάνεις πολύ ομορφότερο;
Θα σου πούμε μερικές ιδέες για το πώς να κάνεις το άσχημο σώμα σου να φαίνεται πιο ωραίο τόσο σε εσένα όσο και στους γύρω σου. Για αρχή όμως δες κάτι που είναι σημαντικό να ξέρεις!


Γιατί ΔΕΝ υπάρχει άσχημο σώμα
Πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχει άσχημο σώμα γιατί ο όρος «άσχημο» είναι υποκειμενικός. Και τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ότι ένα σώμα, και πόσο μάλλον ένα γυναικείο σώμα, δεν είναι δυνατό να είναι άσχημο σε όλα τα μάτια, σε όλα τα γούστα, σε όλα τα άτομα. Σε κάποιους και κάποιες ένα κορμί μπορεί να φαντάζει ιδανικό, ενώ για άλλους και για άλλες να φαίνεται ως ένα άσχημο σώμα.

Επίσης, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει άσχημο σώμα σε κάποια γυναίκα ή κοπέλα και για έναν ακόμα λόγο. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα σώμα που είναι αγύμναστο, ελλιπώς προσεγμένο, εσφαλμένα ντυμένο ή με παραπανίσια κιλά.


1. Ξεκίνα με το να βρεις τι δεν σου αρέσει στο σώμα σου.
Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις και να εντοπίσεις τα ακριβή στοιχεία, τους ακριβούς λόγους που σε κάνουν να θεωρείς ότι έχεις ένα άσχημο σώμα. Είναι η κυτταρίτιδα στην περιοχή των μηρών και των γλουτών σου; Είναι η χαλάρωση στην περιοχή της κοιλίας; Είναι η έλλειψη γυμναστικής από τον τρόπο ζωής σου; Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε κάνει να σχηματίζεις την εντύπωση ότι έχεις άσχημο σώμα, θα το αντιμετωπίσεις αφού πρώτα το βρεις.

2. Ένταξε μια γυμναστική άσκηση στην ημέρα σου.
Αν εντοπίζεις το πρόβλημα στην κοιλιά, κάνε κάθε μέρα 4 σετ από 10 κοιλιακούς ξαπλωμένη ανάσκελα είτε στο στρώμα του κρεβατιού σου είτε στα κατάλληλα στρώματα γυμναστικής ή ακόμη και στο χαλί του σπιτιού σου. Αν εντοπίζεις το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή των ποδιών, κάνε επίσης κάθε μέρα 4 σετ από 10 επαναλήψεις μιας άσκησης για την ενδυνάμωση και άρα το κάψιμο λίπους .

3.Πίνε 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.
Το νερό καθαρίζει τον οργανισμό μας από τις περιττές τοξίνες, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στο άμεσο και αποτελεσματικό αδυνάτισμα. Μπορεί να κάνει το άσχημο σώμα σου να φαίνεται πιο ωραίο, ενώ παράλληλα ενυδατώνει τόσο το σώμα όσο και το πρόσωπό σου.

4.Τρώγε σαλάτα με το μεσημεριανό γεύμα.
Είναι απαραίτητο να τρως μια επαρκή ποσότητα σαλάτα μαζί με οποιοδήποτε φαγητό έχεις για μεσημέρι επειδή συμβάλει στο να κάψει αμέσως όσο κακό λίπος προσέλαβες με το φαγητό σου. Έτσι θα δεις το άσχημο σώμα σου να αδυνατίζει με ταχύτατους ρυθμούς, και χωρίς στην ουσία να ακολουθείς μια δίαιτα.

5.Κατανάλωνε σαλάτα και με το βραδινό γεύμα.
Εξίσου απαραίτητο είναι να συμπεριλαμβάνεις τη σαλάτα εποχής στο βραδινό φαγητό σου, όποιο κι αν είναι αυτό. Η συμβολή του είναι αυτή που αναφέραμε παραπάνω, συν του ότι απαλλάσσεσαι από την κατακράτηση λίπους που γίνετε το βράδυ.

6.Κάνε 5-6 γεύματα καθημερινά.
Ποιος σου είπε ότι για να γίνει ένα άσχημο σώμα όμορφο και αδύνατο, πρέπει να αναγκάζεις τον εαυτό σου να τρώει 1-2 γεύματα την ημέρα; Αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο λάθος. Και ποιο είναι το σωστό; Να καταναλώνεις καθημερινά μικρές ποσότητες κάνοντας τα εξής γεύματα: Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό και προαιρετικά ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο ακριβώς ως το 6ο γεύμα της ημέρας σου.

7.Τι να τρως για πρωινό.
Το πρωινό, όπως θα έχεις ακούσει να λένε συνέχεια, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Για τον λόγο αυτό και δεν πρέπει ποτέ να το παραλείπεις. Τι όμως μπορεί να περιλαμβάνει ένα πρωινό για εσένα που νομίζεις ότι έχεις άσχημο σώμα και θέλεις να το βελτιώσεις; 

Οι επιλογές που έχουμε να σου δώσουμε είναι οι παρακάτω:
– 1 ποτήρι γάλα με δημητριακά.
– 1 γιαούρτι με δημητριακά ή με κομματάκι φρούτων.
– 1 κομματάκι τυρί με 2 φρυγανιές.
– 1 κούπα καφές με 1 φέτα αλειμμένη με μέλι.

8.Περιόρισε τις βραδινές επιδρομές στο ψυγείο.
Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εάν πίνεις τα 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα που σου αναφέραμε προηγουμένως. Εάν ωστόσο οι βραδινές λιγούρες σου δεν σταματούν τότε αυτό που μπορείς να τρως κατά την διάρκεια της νύχτας είναι ένα φρούτο, λίγο μέλι, 1 κομμάτι από σπιτικό κέικ ή λίγα κομμάτια από σοκολάτα υγείας. Όλα αυτά τα μικρογεύματα θα σε κάνουν και να χορταίνεις εκείνη την ώρα και να μη χαλάσεις και άλλο το «άσχημο» σώμα σου.

9.Κάθε πρωί πίνε νερό με λεμόνι.
Το λεμόνι έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση που σημαίνει ότι θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις αμέσως και να αλλάξεις το άσχημο σώμα σου. Είναι ένα από τα καλύτερα αδυνατιστικά ροφήματα που πρέπει οπωσδήποτε να πίνεις κάθε πρωί μόλις ξυπνάς. Αυτό που έχεις να κάνεις για να το ετοιμάσεις, είναι γεμίζεις μια κούπα μέχρι τα ¾ της με χλιαρό νερό και να προσθέτεις χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι.

10.Εφάρμοσε την εξής ταχεία δίαιτα, δίαιτα express όπως λέγεται.
Πρωινό: 1 τοστ με βραστή γαλοπούλα και με 1 ομελέτα μέσα. Η ομελέτα στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, από 1 ολόκληρο αυγό και 2 ασπράδια αυγών. Το ψωμί του τοστ που θα επιλέξεις πρέπει να είναι ολικής άλεσης και είναι καλό να το ψήσεις πρώτα.

Δεκατιανό: ½ φλιτζάνι από τυρί κότατζ ή μία μπάρα δημητριακών ή μία χούφτα από ανάλατους ξηρούς καρπούς (άρα έχεις διαφορετικές επιλογές).

Μεσημεριανό: 120 γρ. ψητό στήθος κοτόπουλου, 1 σαλάτα από μαρούλι και αγγούρι με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας ξύδι.

Απογευματινό: το εξής κρύο ρόφημα: σε 250 ml κρύο νερό ρίξε 1 κουταλιά σούπας από στιγμιαίο καφέ χωρίς καφεΐνη και παγάκια και 1 κουταλιά σούπας σκόνη πρωτεΐνης με σοκολατένια γεύση.

Βραδινό: 150 γρ. ψητός σολομός, 1 σαλάτα από αγγούρι και μαρούλι με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι μπρόκολο.

Αυτή η δίαιτα είναι αρκετά απαιτητική, αν και είναι πλήρης σε φαγητό. Εάν την ακολουθήσεις πιστά, θα χάσεις μέσα σε 1 εβδομάδα τουλάχιστον 6 κιλά! Και πού θα πάει το άσχημο σώμα σου τότε; Πρόσεξε όμως, μην την εφαρμόσεις για περισσότερο καιρό, παρά μόνο για 1 εβδομάδα και μόνο.

11.Σκραμπ για την κυτταρίτιδα.
Αν νομίζεις ότι έχεις ένα άσχημο σώμα επειδή έχεις κυτταρίτιδα σε κάποιες περιοχές, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι ένα καταπληκτικό σπιτικό σκραμπ κατά του φλοιού πορτοκαλιού.

Υλικά:
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα αλεσμένος καφές
2 κουταλιές σούπας καστορέλαιο
2 κουταλιές σούπας έλαιο καρύδας
ή
4 κουταλιές σούπας συνολικά ελαιόλαδο.

Οδηγίες:
Ανάμειξε τα υλικά σου (τη ζάχαρη, τον καφέ και το/τα λάδι/λάδια) μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Πάρε με τα δάχτυλά σου αρκετή ποσότητα και άλειψέ την πάνω στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Πρέπει να κάνεις ένα πολύ καλό και έντονο μασάζ με τα δάχτυλα έτσι ώστε να τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και να εξαλείφεται η κυτταρίτιδα από τις περιοχές αυτές. Το άσχημο σώμα που θεωρούσες ότι είχες θα αποτελέσει παρελθόν!






Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: