Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Πότε γίνεσαι αντιπαθητικός και δεν το γνωρίζεις

Πολλές φορές θα σας έχει τύχει να γνωρίσετε ένα νέο άτομο, να μιλήσετε μαζί του/της και αμέσως μετά να αναρωτηθείτε τι γεύση μπορεί να του αφήσατε εσείς.
Η αλήθεια είναι ότι, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αρκετά δύσκολες στις μέρες μας και ποικίλουν ανάλογα με τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των ατόμων που εμπλέκονται. Ένα συμπέρασμα, για κάθε περίπτωση, για το αν σας συμπαθεί ή όχι κάποιος, συνήθως το βγάζετε μόνοι σας. Μπορείτε όμως να το αντιληφθείτε πάντα;

Παρακάτω, ακολουθούν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες γίνεστε αντιπαθητικοί με τη συμπεριφορά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Όταν μιλάτε συνέχεια για τον εαυτό σας. Είναι ωραίο να ανταλλάζετε προσωπικές εμπειρίες με τους συνομιλητές σας, όταν όμως αυτό γίνεται με μέτρο χωρίς να τον κουράζει. Με εξαίρεση την περίπτωση που είναι κοντινό δικό σας άτομο, οι υπόλοιποι είναι πολύ πιθανό να βαριούνται όταν σας ακούνε να φλυαρείτε συνέχεια για το τι έχετε κάνει, όσο εντυπωσιακό και αν ήταν αυτό.

Όταν δεν είστε καλός ακροατής. Παρεμφερής με την προηγούμενη περίπτωση, όταν κάποιος αντιληφθεί ότι δεν του δίνετε την απαιτούμενη για αυτόν σημασία σε κάτι που λέει ή κάνει, αυτόματα παρεξηγείται και εσείς πέφτετε στα μάτια του. Σκεφτείτε να αντιλαμβανόσασταν εσείς ότι μιλάτε στον αέρα. Δεν είναι άσχημο;

Όταν αντιγράφετε υπερβολικά κάποιον, ανεξάρτητα αν είναι φίλος, γνωστός ή συγγενής σας. Λέγοντας αντιγραφή νοούνται πολλές περιπτώσεις, από το ντύσιμο, που αποτελεί την πιο συνηθισμένη, μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται κάποιος.

 Η πρώτη σκέψη που ίσως κάνει αυτός που αντιγράφετε είναι ότι τον θαυμάζετε, με τον καιρό όμως και ενώ αυτό θα συνεχίζεται εκτενέστερα, η συμπεριφορά αυτή θα καταντήσει ενοχλητική και εσείς τουλάχιστον ζηλιάρης και αντιπαθητικός.

Όταν πιέζετε τον άλλον να κάνει κάτι που δεν θέλει, επειδή εσείς το βρίσκετε φυσιολογικό. Χρειάζεται να αποδεχτούμε όλοι μας τη διαφορετικότητα του καθενός και να τη σεβόμαστε, χωρίς να φέρνουμε το άτομο που έχουμε απέναντί μας σε δύσκολη θέση.

 Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτιμήσεις και τα δικά του όρια πάνω σε αυτές.

 Όταν εσείς πιέζετε για κάτι που δεν βρίσκεται μέσα στα λογικά του πλαίσια θα προκαλέστε την αρνητική αντίδρασή του.

Όταν είστε επικριτικοί και έντονοι στις αντιδράσεις σας. Για παράδειγμα, κάποιος σας λέει κάτι και εσείς το αντιμετωπίζετε με έντονη κριτική και απόλυτη υπεροψία. Να είστε σίγουροι ότι μετά από αυτή την αντίδραση, δύσκολα θα σας εκμυστηρευτεί ξανά κάτι, διότι αν ήθελε άποψη εμπεριστατωμένη και ειδική θα τη ζητούσε από ειδικό. Οπότε, προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς αλλά όχι απότομοι.

Βλέπετε συνήθειές σας σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις; Αν ναι, μάλλον ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα. Και αυτό όχι απαραίτητα για να κερδίζετε περισσότερο κόσμο, αλλά και για να παίρνετε πίσω αυτό που θα δίνετε.




Adbox 





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: