Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Αποτρίχωση στα χέρια -Κι όμως, κρύβει κινδύνους

Κάθε γυναίκα γνωρίζει καλά πως η πιο βαρετή και κουραστική συνήθειά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την αποτρίχωση (με κάθε τρόπο).
Η νεά τάση, όμως, που θέλει να αφαιρούμε τις τρίχες από τα χέρια μας, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Το μπικίνι, οι μασχάλες, τα πόδια και το πρόσωπο είναι τα πιο συνηθισμένα σημεία που αποτριχώνει μία γυναίκα, ειδικά λίγο πριν φτάσει το καλοκαίρι.
Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα ομορφιάς, αναφέρουν πως η τελευταία , παρατραβηγμένη μόδα, είναι οι περισσότερες γυναίκες να εξαφανίζουν τις τρίχες από τα χέρια τους και ειδικά από το βραχίονα.
Πρόσφατη παγκόσμια έρευνα έδειξε πως 28,6% όλων των γυναικών ξυρίζουν στο σπίτις τους τις τρίχες από τα χέρια τους, ακόμη και αν αυτές είναι ελάχιστες.
Πρόσφατα, μία 35χρονη ανέβασε στο Instagram φωτογραφία με στόχο να δείξει το καινούργιο της ρολόι, αλλά μόνο θετικά σχόλια γι΄αυτό δεν πήρε. Ένας έγραψε κάτω από την φωτογραφία «Είναι τόσο δύσκολο να ξυριστείς»; ενώ ένα άλλο σχόλιο έγραφε: Εσείς οι γυναίκες έχετε πολλές τρίχες στα χέρια σας...Αηδία».
Πολλές είναι και οι διάσημες, οι οποίες δεν «πειράζουν» τις τρίχες στο βραχίωνα τους. Τα μοντέλα της Victoria Secret, Candice Swanepoel, Andrianna Lima και Rosie Huntington, έχουν παραδεχτεί πως είναι ακομπλεξάριστες όσον αφορά αυτό το σημείο του σώματος του, παρ΄όλο που έχουν κάνει λέιζερ σε πολλά άλλα σημεία.
Ο καθηγητής εξελικτικής βιολογίας, Mark Prager, στο Πανεπιστήμιο του Reading, λέει η αποτρίχωση σώματος κάνει μία γυναίκα να νιώθει πιο επιθυμητή από το αντίθετο φύλο.

Οι γυναίκες που θέλουν να είναι σεξουαλικά επιθυμητές από τους άντρες, κάνουν σύχνα αποτρίχωση σε όλο τους το σώμα.

«Το να κάνεις αποτρίχωση, είναι μια διαδικασία που συνδέεται με την καθαριότητα και την εξάλειψη των παρασίτων από το δέρμα. Λείο δέρμα έχει γίνει ένα σημάδι της υγείας και για τα δύο φύλα πλέον.
Ο ίδιος επισημαίνει πως μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι γυναίκες ξύριζαν όλα τα μέρη του σώματος του, εκτός από τους βραχίονες. Τώρα σε μία προσπάθειά τους να αποκτήσουν το λείο δέρμα των διασημοτήτων που βλέπουν στα περιοδικά, αποτριχώνουν ακόμη και αυτά.
Αισθητικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν και μειονεκτήματα σε αυτό το νέο trend. Οι τρίχες στο χέρι μας είναι ιδιαίτερα λεπτές και υπάρχουν  σε αυτό το σημείο για να διατηρηθεί το σώμα μας ζεστό. Έτσι ο ερεθισμός τόσο από την αποτρίχωση όσο και από τον ήλιο το καλοκαίρι είναι συχνό φαινόμενο. Μερικές φορές, μάλιστα τα ηλιακά εγκαύματα στο συγκεκριμένο σημείο, προκαλούνται λόγω της έλλειψης τριχών και αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να κάνει κάποια γυναίκα στο δέρμα της.










ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: