Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής

Αρχικά έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός και η θρησκευτική ορκωμοσία. Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης.
Ακολούθησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που έδωσαν πολιτικό όρκο και τρεις βουλευτές που ορκίστηκαν στο Κοράνι.

Ο προσωρινός πρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, κάλεσε ακολούθως τους 300 να δώσουν τον οριζόμενο από το άρθρο 59 όρκο:

«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά» ενώ αποχωρώντας είχε χειραψία με τον αντιπροεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένο.

Μετά την ορκωμοσία, ο προσωρινός πρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, κάλεσε τους βουλευτές να εκλέξουν αύριο, Πέμπτη 18 Ιουλίου τον νέο πρόεδρο του Σώματος.

Η πλειοψηφία έχει ανακοινώσει ότι θα προτείνει για τη θέση του προέδρου της Βουλής τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Το κουδούνι της Ολομέλειας χτύπησε στις 11 ακριβώς ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους.

Στη Βουλή είχαν στρωθεί κόκκινες μοκέτες, είχαν ανάψει όλα τα πολύφωτα ενώ αυξημένη ήταν η παρουσία την ανδρών και των γυναικών ασφαλείας.

Στα θεωρία δεν έπεφτε καρφίτσα από τους συγγενείς και τους φίλους των νέων βουλευτών που βρέθηκαν στην ορκωμοσία.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι 300 μετά την ορκωμοσία περνούν από το γραφείο 51 στο ισόγειο της Βουλής όπου βρίσκεται το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας Βουλευτών, προκειμένου να υπογράψουν τα σχετικά έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Βουλή είναι εξακομματική καθώς αποχώρησαν οι ΚΟ Ποταμιού, Ενωσης Κεντρώων, Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής και εισήχθησαν οι ΚΟ της Ελληνικής Μέρας και του ΜεΡΑ25. Στον νέο συσχετισμό δυνάμεων η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 158 βουλευτές (από 75 που είχε στην προηγούμενη περίοδο), ο ΣΥΡΙΖΑ 86 (από 145), το ΚΙΝΑΛ 22 (από 17), το ΚΚΕ 15 (σταθερό), η Ελληνική Λύση 10 και το ΜεΡΑ25 9.





ads
Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: