Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Να τα προσέχεις «σαν τα μάτια σου» !

Βασίζεσαι τα μάτια σου απ’ τη στιγμή που ξυπνάς μέχρι να σβήσουν τα φώτα το βράδυ. Αλλά πραγματικά δίνεις στα μάτια σου τη φροντίδα που αξίζουν;
Για να διατηρήσεις την όρασή σου καθαρή καθώς περνάνε τα χρόνια υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις τακτικά και άλλα που πρέπει ν’ αποφεύγεις.

Κοιμάσαι με τους φακούς επαφής
Τα ένζυμα και τα αντισώματα που προστατεύουν το μάτι χρειάζονται οξυγόνο. Όταν το μάτι είναι κλειστό ο αέρας που ανανεώνεται μειώνεται. Με τη χρήση των φακών στην διάρκεια του ύπνου υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του εισερχόμενου οξυγόνου.

Τρίβεις τα μάτια σου
Είτε φοράς φακούς επαφής είτε όχι το να τρίβεις και να αγγίζεις τα μάτια σου μόνο καλό δεν τους κάνει. Αν πρέπει να τα τρίψεις τότε καλό είναι να έχεις το μάτι σου κλειστό και να αγγίζεις μόνο το εξωτερικό του ματιού σου. Το τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένα αιμοφόρα αγγεία και φλεγμονή.

Έχεις ξεχάσει την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο
Πολλοί κάνουν χρόνια για να πάνε στον οφθαλμίατρο και τον επισκέπτονται μόνο όταν έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να ελέγχεις την υγεία των ματιών σου συχνά καθώς η πρόληψη είναι το παν.

Είσαι πάνω απ’ το laptop όλη μέρα (και όλη νύχτα)
Κινητά, υπολογιστές, τηλεοράσεις εκπέμπουν το μπλε φως που οι γιατροί θεωρούν ότι είναι εξίσου επιβλαβείς με τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Εκτός απ’ τις ζημιές που προκαλούν στα μάτια σου ευθύνονται και για τους πονοκεφάλους. Για κάθε 20 λεπτά πάνω από μια οθόνη κάνε 20 λεπτά διάλειμμα για να ξεκουράσεις τα μάτια σου.

Βάζεις μολύβι ματιών στο εσωτερικό τους
Είναι πραγματικά επικίνδυνο. Το μακιγιάζ μπορεί να φέρει μαζί του μικρόβια και να προκαλέσεις μόλυνση στα μάτια σου. Επίσης τα μολύβια ματιών σε υγρή μορφή είναι εξαιρετικά επικίνδυνα καθώς φιλοξενούν πολλά βακτήρια.

Δεν φοράς γυαλιά ηλίου όλο το χρόνο
Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται πως τα γυαλιά ηλίου είναι μόνο για το καλοκαίρι ή μόνο για λόγους μόδας. Αλλά φορώντας τα γυαλιά ηλίου σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι εξίσου πολύ σημαντικό.





Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: