Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τελικός Eurovision 2019: Νικητής η Ολλανδία - Ελλάδα και Κύπρος εκτός 10άδας

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός της Eurovision, που εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα
Με το μότο «Dare to Dream» (Τολμήστε να ονειρευτείτε) πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18/5 ο μεγάλος τελικός του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που φιλοξενήθηκε φέτος στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ2 και τον παρακολούθησαν 200 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.


Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού καθορίστηκε από τον συνδυασμό των βαθμολογιών των κριτικών επιτροπών και των τηλεθεατών και από τις 41 χώρες. Στον τελικό διαγωνίστηκαν 26 φιναλίστ και η έναρξη ήταν εκρηκτική. Η Ελλάδα κατέκτησε την 21η θέση, ενώ η Κύπρος την 15η. Νικητής του φετινού μουσικού διαγωνισμού τραγουδιού αναδείχθηκε η Ολλανδία με το τραγούδι «Arcade»

Ο ντροπαλός νεαρός με ένα πιάνο και μοναδικό όπλο τη φωνή του κέρδισε τον φετινό 64ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ. Χωρίς λαμπερά κοστούμια, χωρίς εντυπωσιακά εφέ και χορογραφίες ο 25χρονος Ντάνκαν Λόρενς και το πιάνο του έφεραν την πρωτιά στην Ολλανδία. Ο Ντάνκαν ντε Μουρ Λόρενς έγραφε κυρίως τραγούδια για λογαριασμό άλλων ερμηνευτών, τώρα έγινε εκείνος το κεντρικό αστέρι.



Κατόπιν, το ολλανδικό «The Voice» του άλλαξε τη ζωή. Εκεί είχε και την πρώτη του επαφή με την Eurovision, καθώς coach του στο παιχνίδι ήταν η Ίλσε ΝτεΛάνγκε, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με το συγκρότημα «Common Linnets» το 2014.

Το ολλανδικό τραγούδι κέρδισε τις εντυπώσεις από πολύ νωρίς στην κούρσα της Eurovision ως το Τελ Αβίβ. Μετά τη νίκη του Ντάνκαν Λόρενς η Ολλανδία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό έπειτα από 45 ολόκληρα χρόνια. Η προηγούμενη φορά ήταν με τους Τιτς και το Ding-a Dong που κατέκτησαν την πρώτη θέση.






ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: