Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Λιχτενστάιν - Ελλάδα 0-2

Εξαιρετική η «γαλανόλευκη» στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020 επικράτησε 2-0 του Λιχτενστάιν
Θύμησε τα παλιά καλά χρόνια η Εθνική ομάδα στο εναρκτήριο ματς των προκριματικών για το Euro 2020. 

Μολονότι η δυναμικότητα του Λιχτενστάιν δεν ευνοεί για ασφαλή συμπεράσματα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν εξαιρετικό και επικράτησε δίκαια με 2-0 στη Βαντούζ χάρη σε καταπληκτικά γκολ του Κώστα Φορτούνη και του Τάσου Δώνη. 

Η επίδραση του Αγγελου Αναστασιάδη είναι εμφανής ως προς τη συσπείρωση, το ομαδικό πνεύμα αλλά και την επιθετικότητα που επέδειξε η «γαλανόλευκη», η οποία δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. 

Επόμενη στάση η Ζένιτσα για τους διεθνείς που πάντως θα έχουν πολύ πιο δύσκολο έργο απέναντι στους δυνατούς Βόσνιους την Τρίτη (26/3).

Ο πολύπειρος κόουτς (ελλείψει και αρκετών σημαντικών παικτών λόγω τραυματισμού όπως ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος) παρέταξε μια νέα, φρέσκια αλλά συνάμα άπειρη και ασύνδετη Εθνική ομάδα που για πρώτη φορά βρισκόταν στο χορτάρι.

Στο τέρμα έπαιξε ο Βλαχοδήμος, στο κέντρο της άμυνας ο Σιόβας με τον Κουρμπέλη, στα άκρα ο Μπακάκης με τον Κούτρη. 

Στα χαφ δίδυμο αποτέλεσαν ο Ζέκα με τον Σάμαρη, ενώ μεσοεπιθετικά κινήθηκαν οι Μπακασέτας, Μασούρας και Φορτούνης, πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου, ο οποίος όμως αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα μόλις στο 22’ (αντικαταστάθηκε απ’ τον Τάσο Δώνη που έπαιξε επίσης στην κορυφή της επίθεσης).

Η Εθνική είχε όρεξη αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο για να σκοράρει καθώς σπατάλησε όσες ευκαιρίες δημιούργησε στα 45’ του α’ ημιχρόνου με τονΜήτρογλου στο 8’ με τον Δώνη στο 24’, με τον Φορτούνη στο 27’, με τον Σάμαρη στο 34’ και με τον Μασούρα στο 35’.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε στο 0-0, ένα εξαιρετικό «γέμισμα» του Κουρμπέλη έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Λιχτενστάιν τον Φορτούνη, ο οποίος προτού η μπάλα σκάσει στο έδαφος τη… χάιδεψε στέλνοντάς την στα δίχτυα στις καθυστερήσεις. Το 1-0 της Ελλάδας ήρθε σε ένα καθοριστικό σημείο καθώς οι διεθνείς πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας αποβάλει το άγχος της επίτευξης ενός γκολ.

Η Ελλάδα δίχως πίεση πια μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πολύ πιο αεράτη ασκώντας μεγάλη πίεση στο Λιχτενστάιν. Η ομάδα του Αναστασιάδη απείλησε κυρίως στο διάστημα 50'-65' με σημαντικές ευκαιρίες των Μασούρα, Σάμαρη, Μπακασέτα και Σιόβα αλλά έφτασε στο επιθυμητό 2-0 με ένα θαυμάσιο γκολ που επιτεύχθηκε στο 80'.

Ο Μασούρας «έσκαψε» για τον Δώνη, ο οποίος κοντρόλαρε εξαιρετικά και με τρομερό βολέ από πλάγια θέση ουσιαστικά «κλείδωσε» το πρώτο τρίποντο της Εθνικής στη μάχη των προκριματικών πριν από το κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη την ερχόμενη Τρίτη (26/3) στη Ζένιτσα.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Μπίχελ, Βόλφινγκερ, Κάουφμαν, Ρέχσταϊνερ, Γκέπελ, Χάσλερ (86' Φρικ), Μάρτιν Μπίχελ (67’ Σέλε), Βίζερ, Πολβερίνο, Σαλάνοβιτς, Γκίμπσερ (77' Γιλντίζ).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης (83' Κουλούρης), Μασούρας, Μπακασέτας (71’ Κολοβός), Μήτρογλου (23’ Τ. Δώνης).





ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: