Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Julianne Moore: Ο γάμος, η μητρότητα και η αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας

Με αφορμή τη νέα ταινία «Gloria Bell», η ταλαντούχα ηθοποιός έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης
Ανάμεσα στους τολμηρούς ρόλους που έχει υποδυθεί η Julianne Moore συγκαταλέγεται αυτός της καθηγήτριας που νοσεί από Αλτσχάιμερ, της κληρονόμου που αποπλανεί τον γιο της και της πορνοστάρ.

Αλλά όταν η 58χρονη κάτοχος Όσκαρ κλήθηκε να χορέψει στο The Late Show του Stephen Colbert έδειξε πραγματικά φοβισμένη. «Δεν είμαι γεννημένη χορεύτρια» λέει η Moore, η οποία ενσαρκώνει τον ρόλο μιας γυναίκας που διασκεδάζει στην ντίσκο, στη νέα ταινία Gloria Bell.

«Το να χορεύω είναι σαν να λέω αχχχ!». Ωστόσο, στο νέο φιλμ παραδίνεται στους ρυθμούς του boogie, ως μια διαζευγμένη γυναίκα που αγωνίζεται να βρει την ευτυχία και το ρομάντζο στη μέση ηλικία. H Moore, που είναι παντρεμένη εδώ και χρόνια με τον 49χρονο σκηνοθέτη Bart Freundlich συνδέθηκε αμέσως με τον χαρακτήρα της Gloria.

«Μου αρέσει η ζωντάνια της και η επιθυμία που έχει να δοκιμάζει διαρκώς νέα πράγματα» δηλώνει. Η Moore μοιράζεται αυτή την αίσθηση της περιπέτειας. «Αγαπώ τη δουλειά μου επειδή έχω τη δυνατότητα να μαθαίνω πράγματα με τα οποία δεν είμαι εξοικειωμένη» λέει η μητέρα της 16χρονης Liv και του 21χρονου Caleb. H σταρ μοιράστηκε πρόσφατα με το People τα μαθήματα ζωής που τη βοηθούν να πορευτεί.

Tip No. 1: Απολαύστε ό,τι κάνετε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως βγαίνετε έξω από την ασφαλή ζώνη σας. «Το να είσαι ανοιχτή σε νέες εμπειρίες», όπως λέει η Moore, «σε κάνει να νιώθεις πιο ζωντανή από οτιδήποτε».


Δώσε χρόνο στην αγάπη

«Υπάρχει μια πεποίθηση στον πολιτισμό μας ότι, αν θέλεις να κάνεις καριέρα, πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά, να πας σχολείο, να ψάξεις για δουλειά και να αφοσιωθείς. Αλλά η αγάπη υποτίθεται ότι απλά θα σου συμβεί. Μια μέρα θα συναντηθείς με κάποιον, θα τον ερωτευτείς κεραυνοβόλα και μπαμ! Αυτό συμβαίνει στις ρομαντικές κωμωδίες, αλλά στην πραγματική ζωή χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο. Όταν βρεις έναν άνθρωπο, πρέπει να επενδύσεις τόσο σε αυτόν όσο και στη σχέση. Αυτό είναι η αγάπη. Όταν δώσεις χρόνο στη σχέση και φροντίσεις τους ανθρώπους στη ζωή σου, τότε δημιουργείται η οικογένεια. Οικογένεια είναι ο χρόνος. Είναι αλήθεια ότι αυτό χρειάζεται η αγάπη για να αναπτυχθεί – μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη».

Ο γάμος έχει σημασία – για όλους

«Η σχέση μας ήταν αρκετά απροσδόκητη. Συναντηθήκαμε (το 1996) και τότε είπα “Έχω ένα διάλειμμα πριν προχωρήσω στην επόμενη δουλειά, οπότε θα πάω στη Νέα Υόρκη και θα μείνω μαζί του”. Και έτσι συνεχίστηκε. Νομίζω ότι ο γάμος είναι το δοχείο που κρατά την οικογένεια και γι’ αυτό ο νόμιμος γάμος είναι σημαντικός, για κάθε ζευγάρι. Είναι ένας τρόπος να πεις στον κόσμο “Θα φτιάξω ένα δοχείο για εμάς, για εμάς τους δύο, και μετά για τα παιδιά μας και την κοινή μας ζωή”».


Ένας καλός γάμος χρειάζεται δουλειά

«Το “δοχείο” μας δεν είναι αεροστεγές, αλλά είναι πολύ καλό. Ειδικά τώρα, έχοντας ένα παιδί (Caleb) που έχει σχεδόν τελειώσει το κολέγιο και ένα ακόμη (Liv) που θα πάει στο κολέγιο σε δύο χρόνια, είναι σαν να λέμε “Ουάου, τα καταφέραμε!”. Είμαστε ακέραιοι και ευτυχισμένοι».

Τα παιδιά θα είναι μια χαρά…

«Όταν περίμενα το πρώτο μου παιδί, τον Caleb, ήμουν σε πανικό γιατί ένιωθα ότι δεν ξέρω τίποτα για τα αγόρια. Η πεθερά μου, που έχει δύο γιους, έλεγε “Ο γονέας δεν ανατρέφει τα παιδιά με τη μία”. Αυτό ήταν μια πραγματική έκπληξη. Δεν χρειαζόταν να σκεφτώ από τη στιγμή που γεννήθηκαν πώς θα είμαι σαν μητέρα όταν φτάσουν στην εφηβεία. Το μόνο που έπρεπε να ξέρω είναι τι να κάνω μαζί τους εκείνη τη στιγμή».

Αλλά το να τα αφήνεις να φεύγουν είναι γλυκόπικρο

«Είναι επώδυνο όταν έρχεται η στιγμή να πάνε στο κολέγιο. Με το ζόρι καταφέρναμε να μιλήσουμε. Από την άλλη πλευρά, είναι και πολύ ωραίο να βλέπεις τα παιδιά σου να προχωρούν μπροστά, στο δικό τους μέλλον. Τα ταΐζεις και μετά τα μαθαίνεις πώς να κρατάνε το κουτάλι. Τους κρατάς το χέρι κι αυτά μαθαίνουν πώς να περπατάνε. Και αργότερα τους μαθαίνεις πώς να φτιάχνουν τη δική τους μακαρονάδα. Εσύ απλά τους μαθαίνεις όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζονται για να φύγουν μια μέρα μακριά από εσένα».


Το πραγματικό σεξ δεν είναι όπως στις ταινίες

«Οι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ όπως στις ταινίες. Έβλεπα σε παλιές ταινίες κάποιον να σκίζει την μπλούζα της παρτενέρ του και σκεφτόμουν “Θα ήμουν αναστατωμένη αν κάποιος μου έσκιζε τα κουμπιά της μπλούζας μου. Θα έλεγα ‘Τι κάνεις εκεί;’”. Αλλά πιστεύω ότι το σεξ είναι πρόκληση, ειδικά όταν είναι με κάποιο καινούριο πρόσωπο. Αυτό που θέλαμε να απεικονίσουμε στην ταινία Gloria Bell είναι η πραγματικότητα. Θέλαμε να είναι αληθινό. Όχι ψεύτικο. Οι γυμνές σκηνές ήταν μέρος αυτής της πραγματικότητας. Θέλαμε να προσθέσουμε ένα επίπεδο ρεαλισμού στην κατάσταση».

Νιώθω πιο όμορφη όταν είμαι…

«Σε μια ρετουσαρισμένη φωτογραφία. (γέλια) Καμιά φορά βλέπω αυτό που λένε κάποιοι άνθρωποι “Νιώθω πιο όμορφη όταν φοράω φόρμες και γυρνάω στο σπίτι” και σκέφτομαι: “Όταν βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είμαι έτσι, λέω ‘προσπάθησε λίγο ακόμα’”. Πιστεύω πως βρίσκουμε όμορφο ό,τι αγαπάμε και τους ανθρώπους που νοιαζόμαστε».


Είναι αποδεκτό το να μεγαλώνεις

«Πιστεύω ότι αποτελεί κομμάτι της ζωής. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το είδος εμμονής με την ηλικία στο αισθητικό κομμάτι είναι χαζό. Αυτό που όλοι προσδοκούμε είναι να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Και αν το καταφέρουμε αυτό, θα μεγαλώσουμε, γιατί έτσι συμβαίνει. Δεν παραμένουμε οι ίδιοι, το ξέρεις. Αν είσαι αρκετά τυχερός ώστε να έχεις μια γεμάτη ζωή, αρκετά τυχερός να μεγαλώνεις, Θεέ μου, είναι υπέροχο».

Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα χαρούμενοι

«Δεν ξέρω πώς είναι να έχουμε πάντα αυτή την αίσθηση ευτυχίας. Η ζωή φέρνει στον δρόμο σου πολλά πράγματα που δεν είναι χαρούμενα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικά. Ψάχνω για μια αίσθηση δέσμευσης στη ζωή μου. Πρέπει να με παρατηρώ όταν δεν είμαι ευτυχισμένη, γιατί αυτός δεν είναι ο φυσιολογικός εαυτός μου. Μια περίοδο δούλευα με έναν προπονητή και ήμουν πραγματικά γκρινιάρα. Όταν το συνειδητοποίησα, είπα “Δεν μου αρέσει αυτό”. Έτσι, σταμάτησα να γυμνάζομαι με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να ακούς τον εαυτό σου».




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: