Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Η επιλογή στη ζωή είναι δική σου.

Η ζωή μας ουσιαστικά είναι μια σειρά από προκλήσεις. Άλλες από αυτές είναι μικρές και άλλες μεγάλες. Κάθε φορά που βρίσκεσαι απέναντι από μία πρόκληση, ουσιαστικά καλείσαι να αποφασίσεις ανάμεσα στις διαθέσιμες εναλλακτικές που έχεις.
Συνεπώς, οτιδήποτε κάνουμε είναι απόρροια μια αλυσιδωτής αλληλουχίας δικών μας προσωπικών επιλογών. Φυσικά, και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και οι συνθήκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτές που θα ενισχύσουν ή θα αποδυναμώσουν αντίστοιχα την εκάστοτε απόφαση μας.

Συνήθως, για να οδηγηθούμε στην τελική επιλογή, συνυπολογίζουμε μια πληθώρα παραγόντων, υπολογίζουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε εναλλακτικής, και προσπαθούμε να προβλέψουμε τις πιθανές συνέπειες της μίας ή της άλλης θέσης.

Όταν τελικά αποφασίσουμε, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το κατά πόσο κάναμε τη “σωστή” επιλογή. Σκέψεις όπως “τι θα γινόταν αν…” στροβιλίζονται στο κεφάλι μας.

Συχνά είναι δύσκολο να τιθασεύσεις τέτοιου είδους σκέψεις καθώς είναι πολύ επίμονες και επιτακτικές. Ωστόσο, δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Τι σημασία έχει να μάθεις, τι θα γινόταν αν είχες διαλέξει ένα διαφορετικό μονοπάτι;

Προφανώς και η κατάληξη σου θα ήταν διαφορετική. Ωστόσο, δεν ξέρεις αν η κατάληξη αυτή θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη. Σημασία, έχει, να μάθεις να ανακαλύπτεις τα θετικά κάθε απόφασης που σε οδήγησαν σε μία συγκεκριμένη θέση, και αν πια δεν υπάρχουν θετικά ή εσύ προσωπικά δυσκολεύεσαι να τα αντιληφθείς, τότε θα πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών σου.

Και ο καλύτερος τρόπος μάθησης, δεν είναι άλλος από αυτόν της δοκιμής. Μόνο με δοκιμές και πειράματα, θα φτάσεις σε μεγάλες ανακαλύψεις. Όπως ακριβώς και οι επιστήμονες, περνούν πολύ καιρό δοκιμάζοντας ξανά και ξανά μέχρι να μεγαλουργήσουν, έτσι και συ, μόνο μέσα από πολλές φαινομενικά “λάθος” επιλογές θα ανακαλύψεις τα πραγματικά σου θέλω.

Μια διαδικασία, αδιαμφισβήτητα, δύσκολη και απαιτητική. Όμως ανεκτίμητης αξίας.

Τελικά, όπως και αν έχουν τα πράγματα, όποια απόφαση και αν πήρατε για κάποιο ζήτημα υψίστης σημασίας για εσάς, καλή ή κακή, να θυμάστε πάντα, πως μιλάμε για επιλογές και σαν επιλογές μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, αρκεί να το θελήσετε εσείς.

Αν η θέληση σας για αλλαγή είναι ισχυρή, τότε θα δράσετε και αναλόγως ώστε να οδηγηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Και αν οι εξωτερικές συνθήκες, όποιας λογής και αν είναι, δεν σας επιτρέπουν για οποιονδήποτε λόγο να πραγματοποιήσετε την αλλαγή σας, τότε ψάξτε τρόπο να κάνετε την επιλογή αυτή να είναι η καλύτερη δυνατή για σας.

Μάθετε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις, να μη το βάζετε κάτω, να αναζητάτε βελτίωση και να είστε αισιόδοξοι.

Τότε ακόμα και η χειρότερη επιλογή έχει πιθανότητες να μετατραπεί σε κάτι καλύτερο.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: