Το ρύζι αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για πλήθος πιάτων. Ωστόσο, η σωστή μαγειρική του απαιτεί να παραμείνει σπυρωτό και να μην μοιάζει με ενιαία μάζα.
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, με τη βοήθεια του λεμονιού! Αρκεί να ρίξουμε στην κατσαρόλα όπου βράζει το πιλάφι, λίγο χυμό λεμονιού.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι άμα το παραβράσουμε δεν θα συμβεί το ίδιο. Οπότε, εφαρμόζουμε το παραπάνω κόλπο προσέχοντας ταυτόχρονα το χρόνο βρασμού.
0 σχόλια: