Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Πόσο θα είναι ο νέος κατώτατος μισθός και από πότε θα ισχύει

Θέμα εβδομάδων είναι, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η αύξηση στον κατώτατο μισθό αναμένεται να μπει σε ισχύ από τον Φεβρουάριο ενώ ταυτόχρονα θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός για νέους έως 25 ετών. Σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι 586 ευρώ και ο υποκατώτατος στα 510 ευρώ.

Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό αναμένεται πως θα κυμανθούν από 20 έως 40 ευρώ τον μήνα.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία έχει συσταθεί στη βάση των ισχυουσών διατάξεων νόμου προκειμένου να υποβάλει εισήγηση μεταβολής του κατώτατου μισθού προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται εντός των ημερών να υποβάλει το πόρισμά της.

Η εισήγηση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, λαμβάνει όμως υπόψη την κατάσταση της οικονομίας και τις εξελίξεις σε βασικούς δείκτες όπως η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα, η απασχόληση και η ανεργία.

Η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου θα λάβει εντός Ιανουαρίου την τελική απόφαση για τις αυξήσεις, την οποία θα εισηγηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Έτσι τον Φεβρουάριο του 2019 θα εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μισθός όπως υπογράμμισε σε συνέντευξη της η υπουργός Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου. Ειδικότερα τόνισε ότι το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου θα καθοριστεί το ύψος του κατώτατου μισθού, και από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει.




ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: