Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει τον γιατρό πέρα


Έχουν κυκλοφορήσει κατά περιόδους πολλές έρευνες που αναφέρονται στα οφέλη ή στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το κρασί στην υγεία μας.

Τώρα, μια μελέτη του Χάρβαρντ υποστηρίζει ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κρατά τον γιατρό μακριά.

Όσοι απολαμβάνουν ένα ποτήρι, αλλά όχι παραπάνω, είναι λιγότερο πιθανό να επισκεφτούν το νοσοκομείο από αυτούς που δεν πίνουν καθόλου αλκόολ.

Η μελέτη εξέτασε 21.000 άντρες και γυναίκες στην Ιταλία και διαπίστωσε ότι για τους μέτριους πότες, ένα μικρό ποτήρι κρασί (125ml) όταν συνδυάζεται με μια τυπική μεσογειακή διατροφή, μειώνει την πιθανότητα να χρειαστούν ιατρική θεραπεία σε σύγκριση με αυτούς που πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες.

Μάλιστα, σε πάνω από έξι χρόνια, έγιναν 13.000 νοσοκομειακές εισαγωγές για όσους συμμετείχαν, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 56 ετών.

Όσοι ποτέ δεν άγγιξαν το κρασί ήταν 11% πιθανότερο να βρεθούν σε νοσοκομείο από ό, τι οι άλλοι.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρασί, με μέτρο, μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας, επειδή περιέχει ενώσεις που μειώνουν την καρδιακή νόσο.

Ωστόσο, ο Dr Ken Mukamal, από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «Δεν λέμε ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος που δεν πίνει κρασί θα πρέπει να αρχίσει να πίνει για να βελτιώσει την υγεία του».

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Addiction





ads
Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: