Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

«Το ταξίδι αναβάλλεται γιατί έχουν βγεί …τσούχτρες και αρχισαν οι τυφώνες!»


Εντυπωσιακές δικαιολογίες από υπευθύνους ταξιδιωτικού γραφείου στην Αθήνα που εξαπάτησαν δεκάδες ταξιδιώτες

«Στον τόπο προορισμού υπήρχαν πολύ άσχημες και ακατάλληλες καιρικές συνθήκες και εκδηλώθηκαν μουσώνες και τυφώνες, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες. Έχουν υπάρξει διασυνοριακά επεισόδια με ενόπλους. Δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, προς τα νησιά του Αιγαίου λόγω των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι Αττικής. Αναβάλλεται η διαμονή σε ξενοδοχεία γιατί οι συγγενείς των ιδιοκτητών κάηκαν στην ίδια πυρκαγιά. Στις παραλίες των νησιών του Αιγαίου είχε συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός από επικίνδυνες τσούχτρες…».

Αυτές ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ οι δικαιολογίες που επικαλούνταν οι υπεύθυνοι ταξιδιωτικού γραφείου στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας για απάτη. Για να προσελκύσουν τα θύματά τους διαφήμιζαν μέσω διαδικτύου, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, εκδρομές και ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια και αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, συμφωνούσαν να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 60 έως 4.700 ευρώ. Όμως μετά προφασιζόμενοι διαφόρους λόγους που αφορούσαν …επαναστάσεις, τσούχτρες, μουσώνες και την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, «ματαίωναν» τα ανύπαρκτα ταξίδια. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 39 περιπτώσεις απάτης, που σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, από την παράνομη δραστηριότητα αποκόμισαν όφελος που υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ. Όμως η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι τα θύματα είναι πολλαπλάσια. Οι αστυνομικοί ακόμη συστήνουν οι ταξιδιώτες να μην πείθονται εύκολα από τουριστικά Γραφεία, τα οποία διαφημίζουν πολύ οικονομικά ή στο όριο του κόστους οργανωμένα ταξίδια και να απευθύνονται σε γραφεία που διαθέτουν τις κατάλληλες άδειες ή πιστοποιήσεις από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Τουρισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κλπ.) . Επιπλέον να είναι επιφυλακτικοί όταν οι υπεύθυνοι των γραφείων τους ζητούν την άμεση καταβολή ολόκληρου του χρηματικού ποσού…





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: