Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Τα 5 βασικά λάθη των σχέσεων και πως θα τα αποφύγεις!

Κάθε ζευγάρι βιώνει διαφορετικά πράγματα που το οδηγούν στην διάλυση ή στην ένωση. Όμως υπάρχουν 5 λάθη των σχέσεων που συμβαίνουν συχνά και προκαλούν πάντα το τέλος μιας σχέσης.
Είναι καλό να τα γνωρίζεις για να τα αποφύγεις στο μέλλον ή στην σχέση που ήδη έχεις.

Άλλωστε η αγάπη δεν έχει εγγυήσεις όμως οι κακές συνήθειες και τα ένστικτα μας είναι λάθος οδηγοί για μία σχέση. Πολλές σχέσεις χωρίς τον ανταγωνισμό και τις ιδιορρυθμίες του ενός και του άλλου, θα είχαν σωθεί. Ακόμα κι αν δεν είναι φανερές συμπεριφορές που οδηγούν στο τέλος, οι σκέψεις μας οι ίδιες βλάπτουν μία κατά τα άλλα καλή σχέση.

Ο ανταγωνισμός
Ο διαρκής ανταγωνισμός ενός ζευγαριού μπορεί να γίνεται εξαιτίας της εργασίας και της ανεργίας αντίστροφα, της επίτευξης στόχων και της αποτυχίας κ.α. Οι άντρες από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα έχουν το ένστικτο της υπεροχής. Η γυναίκα όμως σήμερα μπορεί να κερδίζει περισσότερα και να κάνει πιο επιτυχημένη καριέρα από τον σύντροφο της. Ο ανταγωνισμός σίγουρα θα βλάψει την σχέση σου, εκτός αν τον αντικαταστήσετε με τον αμοιβαίο σεβασμό και την υπερηφάνεια του ενός για τα κατορθώματα του άλλου!

Οι παλιές ιδιορρυθμίες
Σε κάθε σχέση κουβαλάμε τις παλιές μας ιδιορρυθμίες. Έτσι τα πράγματα μπερδεύονται αρκετά γρήγορα και σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα. Οι παλιές μας ιδιορρυθμίες είναι στα λάθη των σχέσεων που κάνουμε και συνήθως δεν αφορούν το θέμα συζήτησης που οδηγεί στον τσακωμό. Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ο αυτοέλεγχος και η σωστή επικοινωνία. Δες επίσης 5 Κακές συνήθειες που θα χαλάσουν τη σχέση σου!

Η σύγκριση
Είναι σίγουρο πως θα συγκρίνεις τον νυν με τον πρώην σου από την αρχή της γνωριμίας σε όλα τα επίπεδα! Είναι άλλωστε βασική λειτουργία του εγκεφάλου η σύγκριση και έτσι μπορείς να διαπιστώσεις τι προτιμάς και τι όχι. Απλά όταν οι σκέψεις εξωτερικεύονται μπορεί να πληγώσουν ανεπανόρθωτα τον άλλο. Η σχέση δεν είναι από κομμάτια lego που τα συναρμολογούμε όσες φορές θέλουμε. Κάποιες φορές διαλύεται αν δεν αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και δεν σεβόμαστε τον σύντροφο μας.

Η απόλυτη προσοχή
Ζούμε στην εποχή της συνεχούς επικοινωνίας με όλα τα μέσα, και πολλές φορές το παρακάνουμε επειδή μπορούμε! Όμως τίποτα δεν ξεπερνάει την επικοινωνία face to face με το αγόρι σου. Μόνο έτσι δένεστε και έρχεστε πιο κοντά. Αν δίνεις την απόλυτη προσοχή σου παρόλο που είσαι στη δουλειά ή με φίλες, πρέπει να το περιορίσεις γιατί είναι στα λάθη των σχέσεων που οδηγούν στον χωρισμό. Δες επίσης 20 Σημάδια ότι η σχέση σας χρειάζεται ψυχολόγο!

Τα μυστικά
Η ειλικρίνεια ή έστω η βασική αλήθεια για εσένα και την ζωή σου είναι προϋπόθεση για μία υγιή σχέση. Άλλωστε τα πολλά μυστικά μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση και να αναγκαστείς να πεις ψέματα. Θα πρέπει να ξέρεις πως όπως οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι έτσι και οι σχέσεις. Για να μην δημιουργηθεί απόσταση από τον αγαπημένο σου μην κρατάς πολλά μυστικά. 


ads
ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: