Δύο και κάτι χρόνια μετά την αποχώρηση της από την Ελλάδα για να πάει στην Αμερική με τον Πάνο Βλάχο, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου δέχτηκε την πρόταση από τον Alpha για το Bake Off Greece και επέστρεψε. Όχι για μόνιμα. Το όνειρο της Αμερικής παραμένει και σίγουρα η παρουσίαση θα της αποφέρει και κάποια λεφτά ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο Λος Άντζελες.
Σε συνέντευξη της στο περιοδικό Beaute, η Ιωάννα περιέγραψε τις εμπειρίες της από τον αχανή κόσμο του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, αναφέρθηκε σε όσα την δυσκόλεψαν, αλλά και στην επιμονή της να συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες εκεί.
«Η εμπειρία της ζωής μου στη Νέα Υόρκη για οκτώ μήνες, και μετά η παραμονή μου στο Λος Άντζελες μου έχουν κάνει μεγάλο καλό. Μεγάλωσα. Είναι τόσο έντονη η πολιτισμικότητα και η πολυφωνία, καταγωγή, θρησκείες, αντιλήψεις… Το αγαπημένο μου είναι να ρωτώ για το backround των ανθρώπων που συναντώ. Από που έρχονται, πώς έφτασαν εκεί. Όλες αυτές τις πληροφορίες στην Αθήνα δεν θα μπορούσα να τις αποκτήσω σε πολλά χρόνια, όχι σε οκτώ μήνες που έζησα στη Νέα Υόρκη!
Θεατρικές παραστάσεις, τα μουσεία, ο κόσμος που είναι τόσο δραστήριος και κινητοποιημένος, που θέλει να αξιοποιήσει την κάθε μέρα – προφανώς γιατί δεν έχει άλλη επιλογή – σε διατηρούν σε εγρήγορση, ζεις στις εξελίξεις της εποχής.
Έχω γνωρίσει πολλούς Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό τομέα, επιστήμονες και βλέπεις ότι η εξέλιξη και οι προοπτικές είναι ασύλληπτες. Αν αξίζεις, αν δουλεύεις πραγματικά σκληρά, μπορεί να σου δώσουν πολύ περισσότερα από όσα έχεις ονειρευτεί.
Τι με ζόρισε εκεί; Νομίζω ζορίστηκα ολόκληρη. Είναι σοκ! Για μένα ήταν τεράστιο όνειρο το να βρίσκομαι εκεί, γι’ αυτό και δεν πήγα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ήμουν προετοιμασμένη για τη δυσκολία και το αβέβαιο του πράγματος. Πολλές φορές, όμως, σοκάρεσαι και με την απόρριψη, το ότι θα πας στις ακροάσεις και δεν θα σε πάρουν… Αν το ζητούμενο μου ήταν η σταθερότητα, προφανώς δεν θα είχα πάει. Δεν ήταν όμως. Έχω μία άρνηση όταν συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα στη ζωή μου τείνουν να γίνουν πολύ σταθερά. Νιώθω ότι κινδυνεύω να βουλιάξω».
0 σχόλια: