Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

H χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων βασίζεται αποκλειστικά σε αυτά τα τρία χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανεβαστικό αλλά και τίποτα πιο περίπλοκο από τη χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ανθρώπων, σε ερωτικό, επαγγελματικό και φιλικό επίπεδο.
Το χαρακτηριστικό της “χημείας” είναι το ότι διαφέρει σημαντικά ανά ζεύγος ατόμων- μπορεί να έχεις εντελώς διαφορετικά κοινά με έναν άνθρωπο και απόλυτα διαφορετικά χαρακτηριστικά να σε ενώνουν με έναν άλλο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διδακτορική καθηγήτρια και ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Kelly Campbell, υπάρχουν μερικά ατομικά χαρακτηριστικά που αν δεν εγγυώνται, σίγουρα προδιαθέτουν θετικά για την ανάπτυξη χημείας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Ποια είναι αυτά;
To να είσαι ανοιχτός, να συμφωνείς εύκολα και να είσαι ευσυνείδητος.


Μάλιστα, μετά από εκτενή έρευνα, η Campbell κατέληξε ότι τα πιο κοινά χαρακτηριστικά της χημείας σε μια σχέση είναι το ενδιαφέρον για τον άλλο, η ομοιότητα και η οικειότητα.

Τι ακριβώς όμως σημαίνουν, στην πράξη, τα παρακάτω;
“Όταν βρίσκεις τον άλλο ενδιαφέροντα, συχνά μοιράζεστε το ίδιο χιούμορ- γεγονός που διευκολύνει τη σύναψη μιας ισχυρής σχέσης. Αυτό σου προκαλεί ενθουσιασμό για τον άλλο και ενθαρρύνει μελλοντικά σχέδια , με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι σου λείπει όταν δεν είστε μαζί”, σημειώνει η Campbell. Τ“Το αίσθημα της οικειότητας ενισχύει την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια, ενώ η ομοιότητα αναφέρεται στα κοινά πιστεύω, τις ηθικές αξίες και τους μελλοντικούς στόχους, που όταν συμπίπτουν διευκολύνουν κατά πολύ την επικοινωνία”, προσθέτει.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: