Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Γρανίτα με γκρέιπφρουτ και Αperol Spritz

Τι είναι πορτοκαλί και έχει ελαφρώς πικρή γεύση; Ναι, ναι, το βρήκες! Είναι το αγαπημένο μας ποτό! Το Aperol Spritz!
Και επειδή είμαι σίγουρη ότι αυτό το ποτό πέρασε από το χέρι σου φέτος το καλοκαίρι (ίσως παραπάνω από μια φορά…), είπα να γίνω λίγο… δημιουργική, σαν φαν του που είμαι.

Επειδή εχώ πιεί το Aperol κοκτέιλ αρκετά, με τον γνωστό, παραδοσιακό τρόπο (με Prosecco και φέτα πορτοκάλι), είπα να την… δούμε αλλιώς.

Βρήκα λοιπόν, και δοκίμασα την πιο ευφάνταστη «γρανίτα» με γκρέιπφρουτ και Aperol Spritz!

Είναι πανεύκολη στο να την φτιάξεις και κυρίως; Τρομερά δροσιστική! Καθόλου άσχημος τρόπος να επιστέψεις στην καθημερινότητά σου, μετά τις διακοπές….

Υλικά

1 κούπα φρεσκοστυμένο γκρέιπφρουτ (4-5 γκρέιπφρουτ)

½ της κούπας Aperol

½ κ.γ. χυμό λεμόνι

Μια πρέζα αλάτι

3 σταγόνες γκρέιπφρουτ bitters (προεραιτικά)

Εκτέλεση

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Πέρασε το μείγμα από ένα στραγγιστήρι και άδειασε σε ένα ταψί. Κάλυψε με διάφανη μεμβράνη. Βάλε το ταψί στην κατάψυξη. Ανά μια ώρα, και με ένα πηρούνι, «ξύσε» την γρανίτα μέχρι να γίνει σαν παγωμένοι κρύσταλλοι. Επανέλαβε την διαδικασία 3 φορές.

Μετά τις 3 ώρες, βγάλε την γρανίτα από την κατάψυξη και σέρβιρε σε χαμηλά, παγωμένα ποτήρια, με μια φέτα γκρέιπφρουτ.

Φωτό και συνταγή: amodestfeast.com
Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: