Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων!

Σε μία κοινωνία που κυριαρχεί ο εγωισμός, τα χρήματα και το status, έχει χαθεί η αυθεντικότητα. Οι αξίες μας είναι καλά κρυμμένες ή έχουν χαθεί κάτω από το lifestyle, την εικόνα και το εγώ μας. Έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και είμαστε ανικανοποίητοι.
Πως θα αναγνωρίσεις τους λίγους αυθεντικούς ανθρώπους γύρω σου ή την αυθεντικότητα του εαυτού σου αν δεν ξέρεις τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων;

Το να είναι κανείς ακόλουθος είναι εύκολο λόγω των social media, αλλά δεν είναι υγιές. Η ανασφάλεια, ο ανταγωνισμός αλλά και ο θαυμασμός σε selfie άλλων ατόμων που δείχνουν πλούσια και ευτυχισμένα είναι ουσιαστικά κυνήγι μίας ευτυχίας που δεν είναι αληθινή. Αυτοί που είναι αυθεντικοί συνήθως είναι και ευτυχισμένοι γιατί πλησιάζουν την επιτυχία με διαφορετική νοοτροπία.

Τα 10 χαρακτηριστικά της αυθεντικότητας

Έχουν αυτογνωσία

Στα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων είναι η σκέψη και η αυτογνωσία. Το να ξέρεις ποια είσαι έρχεται μέσα από την σκέψη και την αυτογνωσία. Η αυτογνωσία μπορεί να μειώσει το άγχος και να σε κάνει να αποφύγεις όλες της παγίδες του ναρκισσισμού που υπάρχουν γύρω μας. Επίσης φέρνει αυτοπεποίθηση και σε βοηθά να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα.

Έχουν ενσυναίσθηση

Η αυθεντικότητα πηγάζει από την καρδιά και έναν καλό χαρακτήρα. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα που να έχει ουσία από τον επιφανειακό ανταγωνισμό με τους άλλους. Η επιτυχία μπορεί να είναι πρόσκαιρη ή να έχει διάρκεια. Αν έχεις τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων, οι επιτυχίες σου στην ζωή θα προέρχονται από υγιή εγωισμό, κουράγιο και ενσυναίσθηση. Έτσι θα διαρκούν περισσότερο.

Κάνουν focus στις σχέσεις

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν χάνουν τον χρόνο τους με πισωγυρίσματα και πώς θα χειραγωγήσουν τους άλλους για να πάρουν αυτό που θέλουν τώρα. Δίνουν σημασία στις σχέσεις τους με τους άλλους και έχουν καλό χαρακτήρα. Ξέρουν πως με υπομονή μπορούν να κάνουν σχέσεις με διάρκεια και σημασία. Δες επίσης 5 Λόγοι που η ειλικρίνεια βοηθάει τις σχέσεις σου!

Έχουν καλό χαρακτήρα

Τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων βασίζονται σε έναν καλό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν κάνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν και είναι ειλικρινείς με τους άλλους. Ο αυτοσαρκασμός είναι επίσης ένα δείγμα καλού χαρακτήρα και αυθεντικότητας. Είναι η ικανότητα να γελάς με τον εαυτό σου και τα ελαττώματα του.

Είναι ιδεολόγοι

Όταν έχεις καλή επικοινωνία με τον εσωτερικό σου κόσμο μπορείς να δεις το περιβάλλον σου με άλλα μάτια. Θέλεις να εργάζεσαι για έναν σκοπό που ξεπερνά το εγώ σου. Ουσιαστικά θέλεις να προσφέρεις και να δείξεις τις αξίες σου. Αυτό σε κάνει ιδεολόγο και είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων.

Είναι καλοί ακροατές

Η ικανότητα να είσαι καλή ακροάτρια μπορεί να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό των άλλων. Μπορείς να ακούς ακόμα και τις διαφορετικές απόψεις και να δείχνεις σεβασμό σε αυτές χωρίς να κατακρίνεις ή να τσακώνεσαι. Αν ξέρεις πως να ακούς, μαθαίνεις συνεχώς και εξελίσσεσαι. Είναι ένα προτέρημα που θα σε βοηθήσει στην καριέρα και τις σχέσεις σου.

Μιλάνε ανοικτά

Η αυθεντικότητα σημαίνει ειλικρίνεια και θάρρος της γνώμης. Όταν είσαι ασφαλής με αυτό που είσαι δεν έχεις να φοβηθείς αυτούς που θα σε κατακρίνουν. Άλλωστε πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μας προκαλέσουν. Σημασία έχει η αυτοπεποίθηση σου να σε προστατεύει από τέτοιες επιθέσεις. 

Έχουν σεβασμό

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι το θεμέλιο της αυθεντικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως οι άλλοι έχουν απαραίτητα δίκιο, έχουν όμως το δικαίωμα της άποψης τους. Ο σεβασμός είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων και είναι κάτι που κινεί την ανθρωπότητα να πηγαίνει μπροστά.

Έχουν ομαδικό πνεύμα

Μπορεί η αυτοπεποίθηση να είναι προσωπικό ζήτημα αλλά το ομαδικό πνεύμα είναι μία απαραίτητη ικανότητα για την καριέρα σου. Δείχνει εκτός από αυθεντικότητα, προσαρμοστικότητα και ηγετικότητα. Με το ομαδικό πνεύμα κινούνται πάντοτε οι αυθεντικοί άνθρωποι και πετυχαίνουν στην ζωή.

Μαθαίνουν από την εμπειρία

Ο δρόμος για την επιτυχία είναι ανοικτός για όσους μαθαίνουν κάτι από τις εμπειρίες τους. Ο καλύτερος δάσκαλος είναι η ίδια η ζωή και αυτό το γνωρίζουν οι αυθεντικοί άνθρωποι. Επίσης ζουν το παρόν και ξέρουν ότι το μέλλον επιφέρει καλές και κακές εκπλήξεις. 




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: