Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Σκέψεις για ανασχηματισμό πριν τον Αύγουστο

Μόνος στο Σούνιο ο πρωθυπουργός γράφει- σβήνει ονόματα και λαμβάνει τις οριστικές αποφάσεις του για τη μεταμνημονιακή εποχή.
Στα ύψη οι μετοχές Κοτζιά -Τσακαλώτου, ο οποίος θα φύγει από το υπουργείο μόνο αν το ζητήσει ο ίδιος. Νέα πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτούν τη διεύρυνση.

«Γκαστρωμένος» φαίνεται πως είναι ο φετινός Ιούλιος, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει αποφάσεις για όλα τα μείζονα θέματα της μεταμνημονιακής περιόδου, είτε αυτά αφορούν τον τρόπο εξόδου από το Μνημόνιο και την ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων, είτε αφορούν το νέο κυβερνητικό σχήμα, είτε αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Νews24/7, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν το Δεκαπενταύγουστο, πριν δηλαδή ανακοινωθεί η έξοδος από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου στην Πνύκα. Στην ΔΕΘ (7-8 Σεπτεμβρίου) , άλλωστε, θα υπάρχει σε κάθε περίπτωση νέα κυβέρνηση και, συνεπώς, όπως και η λογική λέει, θα είναι αποτελεσματικότερο να ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου και όχι μετά την πανηγυρική έξοδο από το Μνημόνιο και ενώ έως τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα απομένουν ούτε καν δυο εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός, «μόνος στο Σούνιο», όταν αυτές τις ημέρες ξεκλέβει ορισμένες ημέρες για εργασία και ξεκούραση, σβήνει και γράφει ονόματα, σε μια προσπάθεια να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι μετοχές του Νίκου Κοτζιά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου (όπως και του Γιώργου Χουλιαράκη) βρίσκονται στα ύψη, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ενώ αδιαμφισβήτητη παραμένει η δουλειά σε όλα τα επίπεδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Για τον Νίκο Κοτζιά δεν γίνεται ούτε καν συζήτηση για τη μη παραμονή του στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μετακινηθεί μόνο εάν το ζητήσει και επιμείνει ο ίδιος –σε μια τέτοια περίπτωση το απόλυτο φαβορί για τη διαδοχή του είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της ασκούμενης πολιτικής, αλλά και να πειστούν οι δανειστές ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του news24/7, στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συμπεριληφθούν πρόσωπα που θα σηματοδοτούν τη διεύρυνση- ήδη ακούγεται πολύ στο παρασκήνιο το όνομα της πρώην υπουργού και Γραμματέως του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ταυτόχρονα θεωρείται βέβαιον ότι με το νέο κυβερνητικό σχήμα θα επιδιωχθεί η κομματική ενότητα –κάποιοι ήδη στοιχηματίζουν ότι ο Νίκος Φίλης θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό- ενώ θα προωθηθούν και νεαρά σε ηλικία στελέχη.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, όποτε και αν προκύψει, πάντως, χαρακτηρίζεται ως «σχήμα δουλειάς» , με την έννοια ότι το διάστημα έως τις ευρωεκλογές –που είναι ο πιθανότερος χρόνος για να στηθούν και εθνικές κάλπες- η κυβέρνηση έχει μπροστά της τεράστιο όγκο εργασίας, από το οποίο εντέλει και εν πολλοίς θα κριθεί στις κάλπες.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: