Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο κορυφαίος επιθετικός του φετινού πρωταθλήματος

Δεν τίθεται θέμα για το ποιος είναι ο πιο ολοκληρωμένος...
Καιρό είχε κάποια ομάδα της Θεσσαλονίκης να καταθέσει τη δική της «πρόταση» στο ζήτημα, φέτος όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πιο πλήρης φορ του πρωταθλήματος εδρεύει στις όχθες του Θερμαϊκού.

Ταχύς και μπαλαδόρος χωρίς καμία αμφιβολία ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, εξαιρετική περίπτωση παίκτη που διαβάζει και τελειώνει με πολλούς τρόπους φάσεις ο Σέρχιο Αραούχο, αλλά χωρίς στηρίγματα στην επίθεση είναι δύσκολο να γεμίσουν μόνοι τους την αντίπαλη περιοχή.
Αντιθέτως, o Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι ο ορισμός του σέντερ φορ, αυτός που μπορεί να ρίχνει και να τρώει όλο το βράδυ ξύλο από τους αμυντικούς, διευκολύνοντας με την παρουσία του και μόνο τη ζωή των συμπαικτών του.

Αλλά και στην κατ’ εξοχήν δουλειά του, την εκτέλεση δηλαδή, πλεονεκτεί έναντι των θεωρητικών «αντίζηλών» του.


«Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, ένας μεγάλος σκόρερ. Μπορεί να σκοράρει και με τα δύο πόδια και με το κεφάλι. Θα βάλει γύρω στα 20 γκολ στη σεζόν», δήλωνε το Σεπτέμβριο του 2017 για τον Πρίγιοβιτς ο τεχνικός που τον έχρισε διεθνή στη Σερβία. Ο Σλάβολιουμπ Μούσλιν έκανε προφητεία – διάνα, αφού μπορεί ο Πρίγιοβιτς να έχασε πολλά ματς πέρσι λόγω τραυματισμών, αλλά οι μέσοι όροι του ήταν περίπου όπως και φέτος.

Αστεία-αστεία τελείωσε τη σεζόν με 27 γκολ σε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (τα 19 στο πρωτάθλημα), αλλά και 7 ασίστ. Πέρσι έβαλε έξι γκολ σε μόλις εννιά συμμετοχές πρωταθλήματος.
Παρεμπιπτόντως ο 28χρονος επιθετικός ανταπέδωσε στον Μούσλιν για τα καλά του λόγια, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της Σερβίας στο 1-0 επί της Γεωργίας, που έστειλε τους «Πλάβι» στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο. Ασχέτως αν ο Σέρβος τεχνικός δεν το χάρηκε όσο θα ήθελε, αφού όλως παραδόξως η θητεία του τερματίστηκε μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Εκεί, στα γήπεδα, της Ρωσίας ο Πρίγιοβιτς θα ανταγωνιστεί με τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς της Νιούκαστλ (δανεικός στη Φούλαμ φέτος) για τη φανέλα βασικού στην κορυφή της σερβικής επίθεσης.

Αν έχει ένα ψεγάδι είναι η ταχύτητα, αλλά δεν μπορείς να το χρεώσεις σε έναν παίκτη 190 εκατοστών, που όταν σηκώνεται για κεφαλιά η αντίπαλη άμυνα σταυροκοπιέται.

Δύναμη, εκτόπισμα, καλή τεχνική, εκτέλεση με τα δύο πόδια και κερασάκι στην τούρτα αυτή η δεινή ικανότητα στον αέρα. Το πακέτο ολοκληρώνεται με την άκρως φιλότιμη συμβολή στην ανασταλτική δουλειά και την τάση να κάνει μάγκες και τους συμπαίκτες του. Τough guy ναι, «παρτάκιας» όχι.

Το δεύτερο γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό στο πρόσφατο ματς της Λεωφόρου και το «πάρε-βάλε» στον Πέλκα στον τελικό του Κυπέλλου είναι δύο φάσεις που συνοψίζουν αρκετά καλά το… ποιόν του Ελβετο-αναθρεμμένου Αλέξανδρου στο γήπεδο.

Η επιλογή του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016 να μην υποπέσει στον πειρασμό μιας μεταγραφής αεροδρομίου για τη θέση του βασικού φορ (μολονότι είχε το μπάτζετ να το κάνει) αποδείχτηκε εμπνευσμένη, στο πρόσωπο ενός αντι-σταρ.

Ψώνισε με 1,9 εκατ. ευρώ από τη Λέγκια Βαρσοβίας έναν γυρολόγο των ευρωπαϊκών γηπέδων, με βιογραφικό (Γέοβιλ, Νορθάμπτον, Σιόν, Λωζάνη, Τρόμσο, Τζουργκάρντεν, Μπολουσπόρ μεταξύ άλλων), που εκ πρώτης όψεως δεν «κούμπωνε» με τις φιλοδοξίες πρωταθλητισμού του συλλόγου.
Αντι-σταρ, πλην δουλευταράς.

Εδώ και χρόνια ο Πρίγιοβιτς έχει τον τρόπο να προσθέτει κάτι στο παιχνίδι του και να είναι καλύτερος κάθε επόμενη σεζόν. Χρειάστηκε μόλις μιάμιση στον ΠΑΟΚ για να διπλασιάσει σχεδόν τις ετήσιες απολαβές του, με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τσουχτερός (πια) μεν, ασφάλεια «ζωής» στην επίθεση δε. Το πρωτάθλημα μπορεί να μην το πήρε φέτος ο ΠΑΟΚ, αλλά το μόνο που δεν του λείπει για να τα καταφέρει του χρόνου, είναι ένας σπουδαίος σέντερ φορ.


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: