Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πρόληψη με αυτοεξέταση

Το στήθος είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του γυναικείου σώματος! Πέρα από τις φροντίδες καλλωπισμού, όμως, χρειάζεται και μια ακόμα κίνηση, κάθε μήνα, ώστε να είμαστε βέβαιες πως χαίρουμε άκρας υγείας!
Είναι γνωστό πως, με την έγκαιρη ανίχνευση οποιασδήποτε δυσμορφίας στην περιοχή του μαστού, ακόμα και το πιο σοβαρό πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί.

 Για αυτόν τον σκοπό, προτείνουμε την αδιάλειπτη αυτοεξέταση των μαστών, μία φορά τον μήνα, μπροστά στον καθρέφτη, στο ντους ή και ξαπλωμένες. 

Οι συμβουλές που ακολουθούν, μας ενημερώνουν αναλυτικότερα για μια πιο επιτυχημένη αυτοεξέταση, ώστε να είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε ακόμα και απειροελάχιστες αλλαγές στην ευαίσθητη περιοχή.

Μπροστά στον καθρέφτη
1.Αφαιρούμε τα ρούχα μας και στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη. Φροντίζουμε ο χώρος να έχει καλό φωτισμό, ώστε να μπορούμε να δούμε καθαρά όλη την περιοχή του στήθους.

2.Αρχικά, εξετάζουμε οπτικά το στήθος μας, εάν υπάρχει κάποια αλλαγή στο σχήμα της θηλής, στο περίγραμμα κ.λπ. Στη συνέχεια, ξεκινάμε την ψηλάφηση σηκώνοντας το ένα χέρι και εξετάζουμε με την παλάμη μας, ερευνώντας εάν έχουμε κάποιο ασυνήθιστο πρήξιμο, αδικαιολόγητες πτυχώσεις του δέρματος ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην υφή της περιοχής.

3.Αφού τελειώσουμε και με τους δύο μαστούς, σηκώνουμε και τα δύο χέρια ψηλά, πάνω από το κεφάλι μας. Εξετάζουμε οπτικά και λεπτομερειακά και πάλι την εικόνα του στήθους μας, μπροστά και πλάγια και στις δύο πλευρές.

4.Τώρα, κατεβάζουμε τα χέρια μας και προσπαθούμε με τις παλάμες μας να ασκήσουμε σταθερή πίεση στις άκρες, ώστε να ενεργοποιηθούν οι μύες του στήθους μας. Και σε αυτήν τη στάση, ελέγχουμε για τυχόν ασυνήθιστες αλλαγές, πτυχώσεις, εξογκώματα, βαθουλώματα κ.λπ. στην επιφάνεια του στήθους και του ντεκολτέ.

5.Εάν παρατηρήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή, ενημερώνουμε αμέσως τον γιατρό μας, κλείνοντας άμεσα ραντεβού για πιο λεπτομερειακή εξέταση.

Κατά τη διάρκεια του ντους
1.Σηκώνουμε το δεξί μας χέρι πάνω από το κεφάλι μας και με το αριστερό, εξετάζουμε τον δεξιό μαστό. Με τις άκρες των δαχτύλων, ψηλαφίζουμε ολόκληρη την περιοχή του στήθους, με κυκλικές κινήσεις. Κάνουμε το ίδιο, αντίστοιχα, και στον αριστερό μαστό, σημειώνοντας οποιοδήποτε οίδημα, όγκο, τραχύτητα ή σκληρά μπαλάκια αισθανθούμε κατά την αυτοεξέταση.
Σημείωση: Ο ιστός του μαστού εκτείνεται από τη θηλή προς το κάτω μέρος της μασχάλης. Δεν παραλείπουμε λοιπόν ποτέ να εξετάζουμε και τις μασχάλες, καθώς και τις εξωτερικές πλευρές του στήθους μας.

2.Φυσικά, και σε αυτήν την περίπτωση, εάν παρουσιαστούν δυσμορφίες ενημερώνουμε έγκαιρα τον γιατρό μας, ώστε να προβούμε σε περαιτέρω εξετάσεις, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον ίδιο. Είναι αλήθεια πάντως, πως σε μερικές περιπτώσεις είναι σκόπιμο να ζητάμε τη γνώμη ενός ακόμα ειδικού, ώστε να διαπιστώσουμε πως δεν ελλοχεύει ο παραμικρός κίνδυνος για την υγεία μας.

Ξαπλώνοντας στο κρεβάτι
1.Ξαπλώνουμε ανάσκελα στο κρεβάτι μας, τοποθετώντας ένα μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από τον δεξιό μας ώμο. Ακουμπάμε το δεξί μας χέρι πίσω από το κεφάλι μας και αρχίζουμε την αυτοεξέταση με τις άκρες των δαχτύλων, κυκλικά σε όλη την περιοχή.

2.Είναι σκόπιμο να δημιουργούμε μικρές, κυκλικές κινήσεις περιμετρικά, εφαρμόζοντας αρχικά ελαφριά πίεση, στη συνέχεια μέτρια και τελικά, πιο ισχυρή πίεση. Επαναλαμβάνουμε την αυτοεξέταση και στον αριστερό μαστό, ελέγχοντας λεπτομερειακά οποιοδήποτε εξόγκωμα, όγκο ή μεταβολές στην επιφάνεια του δέρματος, χωρίς να παραλείπουμε τις μασχάλες και τις πλαϊνές πλευρές του στήθους.

3.Εάν διαπιστώσουμε αλλοιώσεις ή ανησυχούμε για κάποιο μικρό όγκο που αισθανθήκαμε κατά την αυτοεξέταση, ενημερώνουμε άμεσα τον γιατρό μας και συνεχίζουμε με τις απαραίτητες εξετάσεις.


Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: