Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ελλάδα - Ρωσία 69-74



Το παιχνίδι κρίθηκε κυρίως στα μεγάλα "νεκρά" διαστήματα της Ελλάδας. Οι Έλληνες διεθνείς δεν είχαν καθαρό μυαλό ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν σειρά κακών επιθέσεων και λαθών που δεν τους επέτρεψαν να κρατηθούν μπροστά στο σκορ και να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Οσο ήταν αποτελεσματικό το μαρκάρισμα στον Σβεντ, η «γαλανόλευκη» διατηρούσε προβάδισμα (35-22 και 47-36 στα μέσα της 3ης περιόδου). Όμως, ο γκαρντ της Κίμκι πέτυχε τους 13 από τους 26 πόντους του στην 3η περίοδο (μετρούσε 4 στο ημίχρονο)!

Οι 10/20 βολές στέρησαν μια ιστορική νίκη στην εθνική (20/25 οι Ρώσοι), καθώς και τα 1/7 τρίποντα στην 4η περίοδο από τους παίκτες του Κώστα Μίσσα. Στον τελευταίο αγώνα της στο Ευρωμπάσκετ, η εθνική πήρε 25 πόντους, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα από τον Νικ Καλάθη, αλλά τα 1 στα 4 τρίποντα που είχε στην 4η κρίσιμη περίοδο ήταν καθοριστικά στη μη επίτευξη του στόχου.

Ο Πρίντεζης πέτυχε 19 πόντους, αλλά με 3/8 βολές και σταθερά εύστοχος σε μία από τις 2 όσες φορές πήγε στη γραμμή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είχε χαθεί ουσιαστικά η ψυχολογία, αλλά και η ψυχραιμία μετά την ανατροπή των Ρώσων και οι επιλογές των διεθνών δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Τα 5 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 11 της Ρωσίας έκαναν επίσης τη διαφορά, με τους Ρώσους να πανηγυρίζουν την παρουσία στην 4αδα, μετά από 6 χρόνια (2011). Ο Μοζγκόφ είχε 15 πόντους, 10 ριμπάουντ, ενώ μεγάλη ζημιά έκανε ο Βορόντσεβιτς με 12 ριμπάουντ. Ο Βιτάλι Φριτζόν με 11 πόντους αποδείχτηκε επίσης καθοριστικός στη νίκη-πρόκριση της Ρωσίας.

ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: