Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Πώς να ξεπεράσεις την "κατάθλιψη" μετά τις διακοπές

Μόλις πριν από λίγες ώρες ήσουν στην παραλία, στο beach bar ή έκανες βόλτες σε κατάλευκα σοκάκια με την παρέα σου.
Τώρα βρίσκεσαι στο σπίτι σου που σου φαίνεται πιο μίζερο και αφιλόξενο από ποτέ και σκέφτεσαι ότι το ψυγείο είναι άδειο και ότι μαζί με σένα επέστρεψαν και οι δεκάδες υποχρεώσεις σου. 

Δεν θέλει πολύ για να αρχίσεις να νιώθεις χάλια! Η αίσθηση θλίψης μετά από διακοπές είναι κάτι υπαρκτό που μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι εξαντλημένη, ακόμα κι αν υποτίθεται ότι είσαι πιο ξεκούραστη από ποτέ! Να τι μπορείς να κάνεις για να προσαρμοστείς ξανά στη ζωή στην πόλη όσο πιο ομαλά γίνεται.

Άδειασε τις βαλίτσες σου
Ξέρω, δεν έχεις καμία όρεξη, αλλά πόσο ακόμα πιστεύεις ότι μπορείς να περνάς πάνω από τον παραφουσκωμένο σάκο σου για να πας στο δωμάτιό σου; Όσο πιο γρήγορα τακτοποιήσεις το περιεχόμενο του στην ντουλάπα σου (και στις αναμνήσεις σου) τόσο πιο σύντομα θα πάρεις την απόφαση να αρχίσεις να ζεις (και να χαίρεσαι) τη γνωστή ρουτίνα σου.

Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ
Εάν το ψυγείο σου έχει μόνο ένα μαραμένο μαρούλι και μερικά αυγά με απροσδιόριστη ημερομηνία λήξης , άδειασέ το εντελώς, καθάρισέ το και στη συνέχεια πήγαινε μέχρι το σούπερ μάρκετ για να πάρεις τα απαραίτητα ώστε να μπορείς να ετοιμάσεις μερικά απλά αλλά πλήρη γεύματα τις επόμενες μέρες. Εκτός από το ότι κάποια στιγμή θα πεινάσεις, το να βλέπεις τα ντουλάπια, τα ράφια της κουζίνας με τα πράγματα που συνήθως περιέχουν θα κάνει αμέσως το σπίτι σου να δείχνει πιο οικείο!

Κάνε μια αποτοξίνωση
Στις διακοπές σου ήθελες να δοκιμάσεις όλες αυτές τις νέες γεύσεις και να μη στερηθείς τίποτα και, φυσικά, πολύ καλά έκανες! Τώρα όμως που επέστρεψες στο κλεινόν άστυ προσπάθησε να αποφύγεις τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και το junk food και φάε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Υποθέτοντας πάλι μια πιο υγιεινή ρουτίνα μετά τις κραιπάλες των διακοπών, θα αρχίσεις να νιώθεις έτοιμη για να ενταχθείς στη ζωή στην πόλη.

Κάνε γυμναστική
Οι ενδορφίνες που εκκρίνονται κάθε φορά που δοκιμάζεις τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει το μυικό σου σύστημα, είναι τώρα πιο απαραίτητες από ποτέ για να ανεβάσουν τη διάθεσή σου. Αν τα μαθήματα yoga που έκανες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα ή το κολυμβητήριο όπου πήγαινες είναι ακόμα κλειστό, δοκίμασε να πας για τρέξιμο ή για να βόλτα με γρήγορο βήμα.

Βάλε σε μια τάξη τα οικονομικά σου
Σίγουρα ξέρεις ότι το να αποφεύγεις να τσεκάρεις τι έχει απομείνει στον τραπεζικό λογαριασμό σου δεν έχει απολύτως καμία χρησιμότητα! Τότε, γιατί συνεχίζεις να το κάνεις; Πάρε βαθιά ανάσα, δες σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, άνοιξε τους λογαριασμούς που βρήκες κάτω από την πόρτα και κάνε ένα πλάνο για το πώς θα τα βγάλεις πέρα. Όσο περισσότερο το καθυστερείς τόσο πιο πολύ χρόνο παραμένεις σε μια κατάσταση αναστάτωσης και αβεβαιότητας που δεν σου κάνει καλό.

Ανακάλυψε (ξανά) την πόλη σου
Αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι τι δουλειά έχεις σ' αυτό το βαρετό μέρος, υπενθύμισε στον εαυτό σου όλα τα συναρπαστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Δώσε ραντεβού με τους φίλους σου για να ανταλλάξετε εμπειρίες από τις διακοπές, δες ποιες είναι οι καινούριες ταινίες (οι θερινοί κινηματογράφοι είναι ακόμα ανοιχτοί), δες τι "παίζεται" στην πόλη σου. Μην ξεχάσεις να επισημάνεις στον εαυτό σου ότι εάν έκανες για πάντα διακοπές, όλα αυτά θα τα έχανες -και φυσικά θα έμενες εντελώς άφραγκη!

Άρχισε να προγραμματίζεις τις επόμενες διακοπές σου
Εϊτε είναι ένα Σαββατοκύριακο κάπου κοντά μέσα στο φθινόπωρο είτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό για τα Χριστούγεννα ή ακόμα και οι διακοπές του Πάσχα ή του επόμενου καλοκαιριού, τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αρχίσεις να κάνεις της έρευνά σου για το πού, το πώς και το πότε. Εξάλλου, οι μέρες και οι μήνες θα περάσουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νομίζεις!!!


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: