Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού έμεινε στην ισοπαλία 0-0 για τη 2η αγωνιστική της Super League, έχοντας δύο δοκάρια και μία αναγκαστική αλλαγή. Πολύ καλοί οι γηπεδούχοι, με χαμένες ευκαιρίες κι αυτοί κι επίσης μία αλλαγή στο 1ο ημίχρονο λόγω τραυματισμού.
Μάλιστα, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη μπήκαν καλύτερα στο 1ο ημίχρονο, δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις αλλά δεν κατάφεραν να πάρει το προβάδισμα.
Ο Γιάννης Ανέστης επιβεβαίωσε τη φόρμα του και ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες του Ευρυπίδη Γιάκου και του Άντι Λίλα στο 1ο ημίχρονο.
Οι προσπάθειες των δύο ομάδων, όμως, είχαν διακοπεί δύο φορές, αρχικά για την αναγκαστική αλλαγή του Αλέξανδρου Νικολιά (18') για τους γηπεδούχους και στη συνέχεια του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (25') για τους φιλοξενούμενους. Ο Ουκρανός αντιμετώπιζε προβλήμα στο χέρι, το οποίο δεν του επέτρεψε να συνεχίσει και το οποίο θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο την Τρίτη κι εκτός δράσης για έναν μήνα.
Στο 43ο λεπτό σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή του 1ου ημιχρόνου, όταν ο Μάρκο Λιβάγια έκανε ατομική ενέργεια και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μάρκου Βελλίδη.
Το 2ο ημίχρονο άρχισε με χειρότερο ρυθμό, μέχρι το 62', όταν ο ΠΑΣ έδωσε χρώμα στον αγώνα με μία τεράστια ευκαιρία. Ο Γιάκος από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά πάνω στη γραμμή είχε... ξεμείνει ο Φόνσι Ναδάλες ο οποίος έσωσε την ΑΕΚ, ενώ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ!
Ο Χιμένεθ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Πέτρο Μάνταλο στο τελευταίο ημίωρο (είχε μείνει στον πάγκο λόγω πυρετού), καθώς ο Λιβάγια ήταν απελπιστικά μόνος, με μηδαμινή τροφοδοσία. Δεν άλλαξε κάτι, όμως και πάλι η ΑΕΚ "αγκάλιασε" το γκολ όταν μια... οβίδα του Ούρος Τσόσιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 84'.
Η ταυτότητα της αναμέτρησης
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος, Νικολιάς (18’ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (78’ Βιδάλ), Χαλκιαδάκης
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Βινίσιους, Τσιγκρίνσκι (25’ Γαλανόπουλος, Βράνιες, Τσόσιτς, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82’ Τρίστασον), Κλωναρίδης (63’ Μάνταλος), Λιβάγια
Γκολ: -
Κάρτες: 49’ Βράνιες, 56’ Τσόσιτς / 79’ Βιδάλ, 80’ Μάνταλος, 83’ Λίλα
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-2
Πλατανιάς-Ξάνθη 0-2
Λαμία-Ολυμπιακός 0-1
ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 3-1
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 0-0
Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-0
Δευτέρα 28 Αυγούστου
21:30 Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγ.)
Ολυμπιακός 6
Πανιώνιος 6
ΠΑΟΚ 4
Ξάνθη 4
ΑΕΚ 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Λεβαδειακός 2
Ατρόμητος 2
Πλατανιάς 1
Παναιτωλικός 1
Λαμία 1
Απόλλων Σμύρνης 1
Αστέρας Τρίπολης 0 -1αγ.
Κέρκυρα 0
Λάρισα 0 -1αγ.
Παναθηναϊκός 0
* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί λόγω τιμωρίας.
0 σχόλια: