Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Παγκόσμιες και φουλ για μετάλλιο οι Ελληνίδες

H Εθνική Γυναικών συνέτριψε με 84-55 την Τουρκία και προκρίθηκε στους ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών, που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φτάνει στους «4» της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα γίνει στην Ισπανία (22-30/9).

Πρωταγωνίστρια για την Εθνική ήταν η Εβίνα Μάλτση που έκανε νταμπλ νταμπλ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την ομάδα της Τουρκίας ξεχώρισε η Χόλινγκσγουρθ με 15 πόντους.

Η Εθνική αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου, όταν και η Τουρκία είχε πάρει προβάδισμα 10 πόντων, κατάφερε να δώσει απανωτά χτυπήματα στο κορμί του αντιπάλου.

Όλη τη δουλειά την έκανε και πάλι η άμυνα. Μία άμυνα βγαλμένη από τα πιο επικά όνειρα των προπονητών. Πάντα η κάθε Τουρκάλα έβλεπε μπροστά της και μία Ελληνίδα, κανένα σουτ ελεύθερο, αίμα και άμμος για την Τουρκία το κάθε καλάθι της.

Στην επίθεση; Η Μάλτση στα 39 της έβαλε πολύ μεγάλα σουτ αλλά δημιούργησε κιόλας για τις συμπαίκτριες της. Η Λύμουρα μοίρασε από την πλευρά της εκπληκτικά το παιχνίδι, η Σπανού και η Φασούλα τελείωσαν φάσεις.

Η διαφορά παγιώθηκε πάνω από τους 10 πόντους, ανέβηκε ακόμη περισσότερο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και έφτασε σε μη αναστρέψιμα επίπεδα προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο αντίπαλος είχε πια πέσει στο καναβάτσο.

To highlight του αγώνα τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα της Ελλάδας στις τέσσερις τελευταίες επιθέσεις.

Δείτε το τελευταίο λεπτό του ματς και τους πανηγυρισμούς




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: