Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0


Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ατρόμητο, έχοντας εμφανώς τη σκέψη στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ και έφτασε στο 1-0 χάρη στο πρώτο γκολ του Μολίνς με την πράσινη φανέλα.
Ο Γκιγιέρμο Μολίνς άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα και χάρη στο γκολ του Σουηδού επιθετικού από μία ακόμα ασίστ του συμπατριώτη του Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη επί του Ατρόμητου (1-0), με την οποία οριστικοποίησε και τυπικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και θα μεταβεί στην Τούμπα την Πέμπτη για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν την απόδοση προηγούμενων αγώνων τους πλην όμως ήταν ανώτεροι από τους Περιστεριώτες και κατάκτησαν δίκαια τους βαθμούς της νίκης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς αρκετά επιφυλακτικά και δίχως υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδωσε μεγάλη σημασία στην αμυντική του οργάνωση και τη συνοχή των γραμμών, επιδιώκοντας να φανεί απειλητικός με γρήγορες μεταβάσεις (αντεπιθέσεις) προς το αμυντικό τρίτο του τριφυλλιού.

Οι «πράσινοι» δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 11' μετά από τρομερή ενέργεια του Εμποκού που γύρισε τη μπάλα προς τον Μπουμάλ ο οποίος δεν κατάφερε να τη βρει όπως θα ήθελε.

Στο 13' ωστόσο ο Ατρόμητος έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ντικινί και σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος.

Στο 17' ο Εμποκού βρήκε κάθετα τον Χουλτ η σέντρα-σουτ του οποίου πέρασε άουτ και στο 24' πάλι ο Σουηδός αριστερός μπακ έβγαλε σέντρα προς τον Κλωναρίδη που δεν πρόλαβε τη μπάλα. Στο 33' ο Μπεργκ ξεπέρασε με «ποδιά» τον Φυτανίδη και σούταρε, αλλά ο νεαρός Θεοδωράκης απέκρουσε σωτήρια και στο 37' και πάλι ο Θεοδωράκης έδειξε αντανακλαστικά διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μπεργκ που κόντραρε πάνω στον Κυριακίδη. Η τελευταία υποσχόμενη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον Παναθηναϊκό (41') με τον Μπουμάλ να βγάζει σέντρα προς τον Εμποκού που με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο πρώτο μισό του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε μεν επτά τελικές έναντι τεσσάρων του Ατρόμητου, πλην όμως το ματς δεν είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες και το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ήταν μετριότατο, με εξαίρεση τις απολαυστικές εμπνεύσεις του Πολ Ζοσέ Εμποκού που με τη συμπαράσταση του Χουλτ από αριστερά, αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων του Ατρόμητου και «εφιάλτη» για τον δεξιό μπακ, Κυριακίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 46' αλλά τη σέντρα του Κλωναρίδη απομάκρυνε προ της γραμμής ο Κατράνης σε κόρνερ, στο 51' ο Κλωναρίδης έπιασε γυριστό σουτ από σέντρα του Κουλιμπαλί που μπλόκαρε ο Θεοδωράκης.

Στο 53' ο Κουλιμπαλί έβγαλε ξανά σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε δίπλα απ' το δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα (63') ο Εμποκού εκτέλεσε συρτά κόρνερ στρώνοντας στον Κλωναρίδη που όντας αμαρκάριστος σούταρε πάνω απ' τα δοκάρια.

Την ίδια τύχη είχε και το μακρινό σουτ του Εμποκού στο 68', ενώ ο Ατρόμητος βρέθηκε απειλητικά στην περιοχή του Βλαχοδήμου μετά από σέντρα του Κατράνη και κεφαλιά του Ντάουντα που έφυγε άουτ.

Η επόμενη καλή στιγμή δημιουργήθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 79' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εμποκού και κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουρμπέλη πάνω από τα δοκάρια.

Ενα λεπτό αργότερα (80') ο Χατζηγιοβάννης με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ατρόμητου.

Ωσπου στο 86' ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Εμποκού να βγάζει έξοχη κάθετη πάσα στον Μπεργκ που έδωσε την ασίστ στον Μολίνς, που με διπλή προσπάθεια μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου (76' Λουντ), Χουλτ, Μπουμάλ (55' Μολίνς), Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού, Κλωναρίδης (72' Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρ. Σα Πίντο): Θεοδωράκης, Κυριακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μπάγκα, Μανιάτης (74' Νάτσος), Ούμπιδες, Τόνσο (67' Λημνιός), Ντικινί (84' Πλατέλλας), Νταουντά.

Διαιτητής: Δ. Καραντώνης (Ημαθίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε δύο αναγκαστικές (λόγω τιμωριών) αλλαγές στην 11άδα του Παναθηναϊκού, με τον Ευαγγέλου να αντικαθιστά τον Μολέδο και τον Μπουμάλ τον Βιγιαφάνιες. Ο σχηματισμός ήταν το 4-4-1-1 και ο Οδ. Βλαχοδήμος ήταν κάτω απ' τα δοκάρια, ο Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Κουτρουμπής και Ευαγγέλου στόπερ, ο Χουλτ αριστερός μπακ, οι Κουρμπέλης και Ζέκα κεντρικοί μέσοι, ο Μπουμάλ δεξιός χαφ, ο Εμποκού στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και ο Κλωναρίδης ένα «κλικ» πιο πίσω από τον επιθετικό κορυφής, Μπεργκ.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντα διατήρησε ως σχηματισμό του Ατρόμητου το 4-1-4-1. Ο νεαρός Θεοδωράκης, στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία της χώρας μας, ήταν στη θέση του τερματοφύλακα, ο Κυριακίδης δεξιά στην άμυνα, ο Κατράνης στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και οι Ζησόπουλος και Φυτανίδης στο κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικός μέσος ήταν ο Μπάγκα με τους Ούμπιδες και Μανιάτη μπροστά του, τους Ντικινί και Τόνσο στα δύο άκρα και τον Νταουντά στην αιχμή του δόρατος.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο δεξιός μπακ του Ατρόμητου, Κυριακίδης, πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές στην προσπάθειά του να αναχαιτίσει τον Εμποκού και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έζησε έναν «εφιάλτη». Φάντασμα του εαυτού του ήταν ο Μανιάτης που δικαιολογημένα έγινε αλλαγή από τον προπονητή του.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης οι Ζέκα και Χουλτ. Ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο ο Κουλιμπαλί, άκρως ενθαρρυντική η παρουσία του νεαρού Χατζηγιοβάννη, ενώ θετική στο διακριθέντες περνάει και ο Μολίνς που πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρότι δεν είχε την ενέργεια προηγούμενων αγώνων του, άξιζε σαφώς την κατάκτηση της νίκης απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε μόνο αμυντικούς προσανατολισμούς και το πλήρωσε με την ήττα του, έστω και στο τέλος του ματς.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

Ο διαιτητής Καραντώνης από την Ημαθία ήταν κοντά στις φάσεις και η διαιτησία του πέρασε απαρατήρητη.




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: