Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0


Κάτι παραπάνω ξέρουν οι παλιότεροι. Τα ντέρμπι κερδίζονται με ψυχή και καρδιά νικητή. Αυτά τα είχε ο Παναθηναϊκός και καθάρισε το ντέρμπι 1-0 με τον Μπεργκ. Άξιζαν κι άλλα γκολ, ούτε κλασική ευκαιρία ο Ολυμπιακός!
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Λεωφόρου. Ένα γκολ του Μάρκους Μπεργκ ήταν αρκετο για τους «πράσινους» που έβγαλαν πάθος και ψυχή, για να πάρουν τους τρεις βαθμους, αν και το τελικό σκορ τους αδικεί βάσει της συνολικής τους εικόνας.

Έτσι ξεκίνησαν...

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την 11άδα που υποπτευόμασταν. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία, οι Κουτρουμπής, Μολέδο τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Κουλιμπαλί και τον Χουλτ να αποτελούν τα άκρα της δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στα χαφ, Ζέκα και Κουρμπέλης είχαν ανασταλτικό ρόλο, με τον Εμποκού και τον Βιγιαφάνιες να εφορμούν από τις πτέρυγες. Ο Κλωναρίδης έπαιξε λίγο πιο πίσω από τον Μπεργκ στην επίθεση.

Έφαγε κράξιμο ο Καπίνο

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Βούζας, μετά το κόψιμο του Λεάλι από την αποστολή, επανέφερε τον Στέφανο Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, στον οποίο οι οπαδοί του «τριφυλλιού» επιφύλαξαν... ιδιαίτερη υποδοχή στην επιστροφή του στη Λεωφόρο, ως παίκτης της ομάδας του Πειραιά αυτήν τη φορά. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε Μποτία και Ντα Κόστα ως στόπερ, με τον Φιγκέιρας και τον Σισοκό να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας, στα άκρα. Ρομαό και Μάρτινς πήραν θέση στα χαφ, με τους Σεμπά, Ελιουνούσι και Τσόρι να είναι η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καρίμ Ανσαριφάρντ.

To κόλπο του Ουζουνίδη

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει ψηλά, αλλά κυκλοφορώντας τη μπάλα από πολύ πίσω. Αυτή ήταν η σαφής οδηγία του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία είχε ποδοσφαιρική λογική, αφού τραβούσε τους ερυθρόλεκους μπροστά και δημιουργούσε χώρους για τους πρασίνους πίσω. Μάλιστα όποτε έβγαινε η μπάλα άουτ, ο Ζέκα πήγαινε στο ελεύθερο και την έπαιρνε από τον Βλαχοδήμο, προκειμένου να την κατεβάσει οργανωμένα από την άμυνα στην επίθεση. Στο 8' δε, ο αρχηγός των «πρασίνων», ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων, έκοψε μία φοβερή κάθετη του Τσόρι στον Σεμπά σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο οποίος φάνηκε από πολύ νωρίς, ότι επιζητούσε να χτυπήσει στην κόντρα και όχι να χτυπήσει στα ίσια τους γηπεδούχους.

«Μάτωσε» τα δίχτυα ο Μπεργκ

Η πρώτη υποψία φάσης στο παιχνίδι έγινε στο 12', όταν ο Ανσαριφάρντ έπιασε γυριστό σουτ που δεν βρήκε στόχο και τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ! Ο Μπεργκ πέρασε κάθετη στον Κλωναρίδη, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Καπίνο, αλλά ο Σουηδός που έκανε φοβερό παιχνίδι, πήρε την επαναφορά και με εκτέλεση ψυχρού δολοφόνου δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που άκουσε ξανά τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να χρησιμοποιούν υβριστικά το όνομά του.

Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και ρυθμό στο παιχνίδι, στο οποίο για ένα τέταρτο δεν είχαμε δει τίποτα αξιόλογο πέρα από μία υποτυπώδη πράσινη κυριαρχία. Ήταν εμφανές, ότι από την στιγμπή που πήραν το προβάδισμα, οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί, πατούσαν περισσότερο την περιοχή του Καπίνο, κυκλοφόρησαν τη μπάλα μπερδεύοντας τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και έβγαλαν ευκαιρίες. Στο 19' ο Κλωναρίδης σημάδεψε ψηλά, παρότι βρέθηκε σε καλή θέση και στο 33' ο Καπίνο απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ την απεύθειας μακρινή (από τα 30 μέτρα!!!) εκτέλεση φάουλ του Εμποκού, ενώ την ίδια θετική αντίδραση ο διεθνής τερματοφύλακας είχε από στημένη φάση προς το τέλος του ημιχρόνου.

Κυρίαρχος και στο δεύτερο

Στo δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός εισήλθε με μεγαλύτερη διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν άφησε πολλά περιθώρια να κάνει παιχνίδι. Οι «πράσινοι» ήλεγχαν μονίμως τον ρυθμό, ήταν σοβαροί ανασταλτικά και δεν άφηναν τους Πειραιώτες να πετύχουν ανατροπή του σκορ. Όποτε οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαιναν οι προσπάθειές τους ανακόπτονταν.

Ο Βούζας προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του στο κέντρο αλλά και μεσοεπθετκά, βάζοντας Ανδρούτσο και Φορτούνη, αλλά η κακή εικόνα των Πειραιωτών δεν άλλαζε με τίποτα. Το γεγονός όμως, ότι δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ για τους «πράσινους» δημιουργούσε ελπίδες στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα μπορούσε να το είχε δεχτεί στο 57'. Ο συγκλονιστικός απόψε Ζέκα σέντραρε για τον Μπέργκ, αλλά ο Σουηδός δεν βρήκε καλά τη μπάλα με το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα εκτός, ενώ ο Καπίνο είχε εξουδετερωθεί, αφού γλίστρησε και τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά, αν ο επιθετικός του «τριφυλιού» σημάδευε καλύτερα. Στο 69' δε ο Εμποκού έκανε κάκιστο γύρισμα από αριστερά, σε μία ευκαιρία που ο Παναθηναϊκός είχε φοβερές πιθανότητες για να αυξήσει το σκορ.

Έχασε το άχαστο ο Εμποκού – έπαιξε με τη φωτιά στο 83'

Η φάση όμως που ήταν για να τραβάτε τα μαλλιά σας ήταν αυτή του 74'. Ύστερα από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων από δεξιά, ο Κουλιμπαλί σέντραρε, ο Εμποκού πετάχτηκε, αλλά ο Καπίνο εξουδετέρωσε την προβολή του Κονγκολέζου. Στο 81' ήρθε η σειρά του Λέτο, που αποθεώθηκε κατά την είσοδό του, να χάσει άλλη μία σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Εμποκού. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φλόγα, αλλά δεν κάηκε. Δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων μετά απο στατική φάση, η οποία παραλίγο να στοιχίσει, αλλά οι μπακ απομάκρυναν.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια ούτε από στημένες φάσεις και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη! Οι «πράσινοι» πέρασαν την ΑΕΚ με 45 βαθμούς στην 4η θέση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να ηγούνται της βαθμολογίας με 54.

Κίτρινες: Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Λουντ – Μποτία, Ανδρούτσος

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (77' Λουντ), Βιγιαφάνιες (77' Λέτο), Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (86' Μπουμάλ), Κουλιμπαλί

Ολυμπιακός (Βούζας): Καπίνο, Μποτία, Ρομαό, Ντα Κόστα, Τσόρι (63' Φορτούνης), Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι (81' Καρντόζο), Σισοκό, Μάρτινς (57' Ανδρούτσος), Φιγκέιρας, Σεμπά.

Διαιτητής: Κομίνης

Βοηθοί: Δημητριάδης – Κούλα Χασάν

4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης




ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: