Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Λάρισα – Παναιτωλικός 1-0


Η Λάρισα ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες από τον Παναιτωλικό σε ένα κακό ματς και με ένα όμορφο γκολ του Φάρκας στο 35' σε μια από τις ελάχιστες καλές φάσεις, πήρε το νίκη (1-0) που την απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη 5 «στροφές» πριν το φινάλε.
Στη θεωρία ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε τον μεγαλύτερο βαθμολογικό... αέρα πριν τη σέντρα αυτού του ματς της 25ης αγωνιστικής. Ωστόσο, στην πράξη, τόσο οι Αγρινιώτες όσο και η γηπεδούχος ΑΕΛ βρισκόντουσαν πάνω-κάτω στην ίδια μοίρα: χαμηλά στη βαθμολογία και με τον κίνδυνο να βρεθούν σε ακόμη δυσκολότερη θέση με 2-3 άσχημα σερί αποτελέσματα στις τελευταίες 6 αγωνιστικές.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη προφανώς και ήθελε μονάχα τη νίκη για να διατηρηθεί μίνιμουμ στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αυτή του Μάκη Χάβου θα ήθελε σαφώς να παραμείνει τουλάχιστον αήττητη για τέταρτη σερί αγωνιστική και αν είναι δυνατόν να καθαρίσει μάλλον οριστικά με την παραμονή στην κατηγορία με ένα «τρίποντο». Κάτι πιθανώς το άγχος για το αποτέλεσμα, κάτι πιθανώς οι σχετικές οδηγίες από τους δύο προπονητές να μην υπάρξουν περισσότερα ρίσκα από ότι χρειάζεται αφού έστω και ο ένας βαθμός θα ήταν πολύτιμος, οδήγησαν σε μια ωραιότατη... σούπα -τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο.

Η μπάλα στον Παναιτωλικό, η ουσία στην ΑΕΛ

Στο συντριπτικό κομμάτι αυτού του πρώτου 45λεπτου, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα φλύαρο παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη, αντίστοιχα πολλά φάουλ και αξιόλογες ομαδικές ή ατομικές ενέργειες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια του στο μεγαλύτερο ποσοστό με κάπως καλή κυκλοφορία τηρουμένων των αναλογιών, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι «ξεφούσκωναν».

Μετά το πρώτο τέταρτο η Λάρισα ισορρόπησε σταδιακά το ματς, ενώ στο 13' είχε και την πρώτη τελική στο ματς, με το απευθείας φάουλ του Ναβάρο από πλάγια θέση και το διώξιμο του Κυριακίδη με τις γροθιές. Στο διάστημα που ακολούθησε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ανέβασε και την πίεσή της στην αντίπαλη άμυνα, όμως πέρα από κάποιες στημένες φάσεις, ούτε αυτή κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις το τέρμα του Κυριακίδη.

Πρώτη τελική και 1-0

Κάπως έτσι κι ενώ ο Παναιτωλικός είχε το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας, το ματς συνεχιζόταν σε πολύ αργό τέμπο, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να μπορεί να πετύχει το παραμικρό από τη μέση και μπροστά. Όλα αυτά, μέχρι τη φάση του 35ου λεπτού. Λίγο νωρίτερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ, ο Ναζλίδης το εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πήρε ύψος, ο Αβραάμ έκανε κάτι σαν γύρισμα και ο Φάρκας με ένα υπέροχο μονοκόμματο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το 1-0.

Στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο ματς, η ΑΕΛ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, ενώ μετά το γκολ ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει όμως και πάλι τα πολλά λάθη -και το καλό πρέσινγκ της ΑΕΛ- του στέρησαν αυτή τη δυνατότητα μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρος.

Την... ταλαιπώρησαν και στο δεύτερο

Ότι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena στα πρώτα 45 λεπτά, οι δύο ομάδες το παρουσίασαν σε... όλο του το μεγαλείο και στο πρώτο μισό κομμάτι της επανάληψης. Τα πολλά λάθη συνεχίστηκαν, η αμυντική προσήλωση συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στην τακτική και των δύο ομάδων ενώ αυξήθηκαν και τα φάουλ. Ταυτόχρονα, παρά το εις βάρος του σκορ, ο Παναιτωλικός δεν έδειξε ιδιαίτερη σπιρτάδα στις κινήσεις του, κάτι που βεβαίως οφείλεται στο πολύ καλό πρέσινγκ και τις αμυντικές αντιδράσεις της ΑΕΛ σε αυτό το ματς.

«Άναψε» το ματς, άντεξε η ΑΕΛ!

Όλα αυτά ξαφνικά πήγαν... περίπατο από το 70' και μετά, όταν το ματς ξαφνικά «άναψε»! Στο 70' η ΑΕΛ είχε δοκάρι με το τρομερό σουτ του Ντέλετιτς εκτός περιοχής, στη μόλις δεύτερη φάση του αγώνα. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 74', ο Παναιτωλικός είχε και αυτός με τη σειρά του την πρώτη του κλασική ευκαιρία, όταν ο Ξενοδόχοφ δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα μετά το φάουλ του Μάρκος Πάουλο και στη συνέχεια ο Κόντορ έσωσε πάνω στη γραμμή το γυριστό σουτ του Παπαδόπουλου. Στο 80' οι Αγρινιώτες έφτασαν για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Παπαδόπουλος αυτή τη φορά έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μάρκος Πάουλο σούταρε ελάχιστα άουτ στην κίνηση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός πίεσε πολύ έντονα παραμένοντας σταθερά σε θέση επίθεσης, όμως η άμυνα της Λάρισας άντεξε για να έρθει έτσι ένα πολύτιμο «τρίποντο» που ισούται με μισή παραμονή στην κατηγορία!

Το ταμείο του αγώνα

Όπως δήλωσε και ο Σάκης Τσιώλης λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα, το συγκεκριμένο ματς κρίθηκε στο πάθος. Στο ποιος το ήθελε περισσότερο. Η ΑΕΛ ήθελε το «τρίποντο» για να καθαρίσει, ενώ ο Παναιτωλικός απλά για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ήδη υπάρχον βαθμολογικό πλεονέκτημά του. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα σημεία, εκμεταλλεύθηκαν τη μία από τις δύο ευκαιρίες τους, άντεξαν όταν ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά και κάπως έτσι έφτασαν στο εξαιρετικά πολύτιμο «τρίποντο». Οι Αγρινιώτες από την πλευρά τους σπατάλησαν τις δικές τους δύο ευκαιρίες, όπως σπατάλησαν και τον χρόνο που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Φάρκας και Αβραάμ ήταν οι δύο κορυφαίοι για την ΑΕΛ, ο πρώτος πέτυχε το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς ενώ ο δεύτερος ήταν η πιο σταθερή πηγή (των λίγων) κινδύνων για την άμυνα του Παναιτωλικού.

Ο χειρότερος του αγώνα

Συνολικά κακή η μεσοεπιθετική γραμμή του Παναιτωλικού, δεν κατάφερε να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία με οργανωμένη προσπάθεια.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Φουκάκη και των βοηθών σε ένα ματς χωρίς δύσκολες φάσεις. Στο 74' ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για ένα χέρι του Ρέντζα εντός περιοχής μετά από επέμβαση του Ξενοδόχοβ, όμως ο παίκτης της ΑΕΛ δεν είχε καν ιδέα που βρισκόταν η μπάλα όταν ο γκολκίπερ της ομάδας του έδιωξε τη μπάλα ακριβώς πίσω του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λάρισα (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ναβάρο (88' Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ (81' Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσακοπίνο (65' Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (58' Γιαννιώτης), Μπράβο, Πάουλο, Λόπες (75' Μουνιός), Ρόσα (68' Μαρκόφσκι), Παπαδόπουλος.
Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Τέταρτος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)






ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: