Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πάρκινσον. Βρήκαν σύνδεση με τα εγκεφαλικά


Μετά το Αλτσχάιμερ, άλλη μία σοβαρή νευρολογική πάθηση, το Πάρκινσον, φαίνεται πως συνδέεται με τα εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με μια νέα, αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μπένζαμιν Κούμερ του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσαν σε διεθνές συνέδριο για τα εγκεφαλικά στις ΗΠΑ, τα νέα δεδομένα.

Ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 1,6 εκατομμύρια ασθενείς άνω των 66 ετών και διαπίστωσαν ότι κάθε χρόνο το 1,75% των ασθενών με Πάρκινσον παθαίνει ισχαιμικού τύπου εγκεφαλικό, έναντι ποσοστού 0,96% όσων παθαίνουν εγκεφαλικό χωρίς να έχουν Πάρκινσον.

Αντίστοιχα, στην περίπτωση των ασθενών με Αλτσχάιμερ, το 1,96% παθαίνει εγκεφαλικό μέσα στο έτος, έναντι του 0,96% όσων δεν έχουν Αλτσχάιμερ. Τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά ίδια, με εκείνα των ατόμων με Πάρκινσον.

Από την άλλη, η ετήσια συχνότητα διάγνωσης Πάρκινσον μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό είναι 0,97%, έναντι 0,39% που διαγιγνώσκεται με Πάρκινσον, χωρίς να έχει προηγηθεί εγκεφαλικό.

Στην περίπτωση των ασθενών με Αλτσχάιμερ, το 3,66% διαγιγνώσκεται με τη νόσο μετά από εγκεφαλικό, έναντι ποσοστού 1,17%, που έχει διάγνωση Αλτσχάιμερ, χωρίς να έχουν πάθει εγκεφαλικό προηγουμένως.





ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: