Στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της εδώ και μήνες και νίκησε εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ με 2-0. Πέκχαρτ και Μάνταλος οι σκόρερ της Ενωσης που είχε διάθεση και έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ακίνδυνος ο Αστέρας.
Πρώτο δείγμα (άκρως) θετικό! Λίγες μόλις ημέρες μετά τη (νέα) αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της και με τον Μανόλο Χιμένεθ να κάνει ντεμπούτο στην άκρη του πάγκου ΑΕΚ έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και πήρε πανάξια τη νίκη με 2-0 για την 17η αγωνιστική της Super League. Αυτό πάντως που ικανοποίησε τους φίλους της περισσότερο και από το τρίποντο ήταν οι πολλές τελικές προσπάθειες (16 τον αριθμό, 10 εντός εστίας), η μεγάλη διάθεση που έβγαλαν οι παίκτες της (ξεχώρισαν οι Πέκχαρτ, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος αλλά και τα πλάγια μπακ Ντίντακ και Γκάλο), οι αρκετοί αυτοματισμοί (πράγμα άγνωστο εδώ και μήνες) αλλά και η εικόνα του αφεντικού που έβγαλε στο ματς απέναντι στον Αστέρα.
Ο Αστέρας κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο να περιορίσει τη δράση της ΑΕΚ χάρη στην πίεση που άσκησε στο χώρο του κέντρου όμως την ίδια ώρα εκείνος ήταν ανύπαρκτος επιθετικά και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αυτό έγινε στο 24' όταν ο Ντίντακ σε μία από τις πολλές προωθήσεις του έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Πέκχαρτ πήρε την σκαστή κεφαλιά νικώντας κατά κράτος στον αέρα τον Χαμντανί, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Ντοναρούμα (1-0).
Μετά το γκολ αυτό οι παίκτες του Χιμένεθ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έκαναν τους Αρκάδες να "υποφέρουν" πιέζοντας, βγαίνοντας πρώτοι στην μπάλα και φτάνοντας με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή με ωραίες συνεργασίες. Στο 36' ο Ντοναρούμα απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Γιόχανσον, δύο λεπτά αργότερα οι "κιτρινόμαυροι" είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Χριστοδουλόπουλο (απέκρουσε πριν την τελική γραμμή ο Χαμντανί) και Πατίτο Ροντρίγκες ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους (8 τελικές προσπάθειες η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα, οι 6 εντός εστίας) ο Ιταλός κίπερ του Αστέρα είπε "όχι" στον Μάνταλο μετά από υπέροχο 1-2 που είχε ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ με τον Πέκχαρτ.
Περισσότερα για το ματς σε λίγο.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87' Βάργκας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (65' Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ
Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Χαμντανί (71' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46' Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59' Γκοντό)
0 σχόλια: