Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

«The Glenlivet» το ουίσκι που κοστίζει 25.000 δολάρια



Τι είναι αυτό που κάνει ένα μπουκάλι single malt Scotch να αξίζει περισσότερο από ένα νέο Jeep Wrangler; Κι όμως, είναι ένα αποκλειστικό 50-year-old ελιξίριο, εμφιαλωμένο από το «The Glenlivet», το θρυλικό αποστακτήριο της Σκωτίας που παράγει μερικά από τα πιο αγαπημένα ουίσκι στον κόσμο.


Το συλλεκτικό Glenlivet Winchester Vintage 1966 αποστάχτηκε σε μια βαρυσήμαντη χρονιά για το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν η Αγγλία ήταν νικητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Beatles ήταν, σύμφωνα με τον John Lennon, "μεγαλύτεροι από τον Ιησού."



Μόνο 100 φιάλες του σπάνιου αλκοολούχου ποτού έχουν δημιουργηθεί σε ένα ειδικό μπουκάλι σε ξύλινη κάσα, που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο σε επιλεγμένους λιανοπωλητές πολυτελών ειδών, όπως τα Harrod’s του Λονδίνου, για 25.000 δολάρια το ένα, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά αλκοολούχα ποτά στον κόσμο.

Ωστόσο, ένας από αυτά είναι ακόμη πιο επιθυμητό: το προσωπικό μπουκάλι του Alan Winchester «The Glenlivet Master Distiller» για τον οποίο έχει πάρει το όνομά της ειδικής έκφρασης. Στις 21 Οκτωβρίου, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Κρίστις στη Νέα Υόρκη, όπου θα μπορούσε να πιάσει – και είναι πολύ πιθανόν –πάνω από 25.000 δολάρια, που είναι η τιμή καταλόγου.

Αυτό συμβαίνει διότι η αγορά του περιλαμβάνει επίσης ένα ταξίδι στο ιστορικό αποστακτήριο το The Glenlivet στο Moray, της Σκωτίας, για να "δοκιμάσει ο τυχερός" κάποια πρόσφατα αποσταγμένα Vintage 2016 single malt ουίσκι με τον κύριο Winchester, κάτι, που δεν έχει ξαναγίνει από τον οίκο Κρίστις σε δημοπρασία



Σύμφωνα με το αποστακτήριο «The Glenlivet», στη μύτη, το 50-year-old ουίσκι, είναι "απίστευτα γλυκό με τα αρώματα της μελάσα, υγρών σταφίδων και μαρμελάδα βερίκοκο", ενώ "ο ουρανίσκος μένει ικανοποιημένος με την απελευθέρωση ζαχαρωμένων, πολυτελών μαλακών φρούτων, της γλυκιάς μελάσας και του ζουμερού πορτοκαλιού, με στρώσεις από λεπτά μπαχαρικά -. ένα τίναγμα στον ουρανίσκο με ανάμειξη κανέλας και γλυκόριζα "

Και αυτό είναι που αξίζει και αρέσει σ ένα ουίσκι τόσο υπέροχων γεύσεων, σαν ένα Jeep Wrangler.






Adbox 



ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: