Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία: Το «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» θα έχει τέσσερα σίκουελ!



Για όποιον είχε ακόμη αμφιβολίες για το ότι η Warner Bros ετοιμάζει τον διάδοχο του Χάρι Πότερ, αυτό μάλλον αρκεί για να τις διαλύσει οριστικά.

Κανείς δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει ένα στούντιο αν θελήσει εύλογα να δώσει συνέχεια σε ένα από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά franchise στην ιστορία του (και στην ιστορία του σινεμά γενικότερα). Πόσο μάλλον όταν αυτό εμπνέεται από μια από τις πιο πολυαγαπημένες λογοτεχνικές σειρές όλων των εποχών.
Είναι, λοιπόν, απόλυτα λογικό και αναμενόμενο η Warner Bros να θέλει να χτίσει μια αντίστοιχη επιτυχία με εκείνη του Χάρι Πότερ με το νέο πολυαναμενόμενο μπλοκμπάστερ φαντασίας που λέγεται «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται», έχοντας μάλιστα τις ευλογίες και τη συνεργασία της συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, έστω κι αν αυτή τη φορά η ιστορία δεν διασκευάζει ακριβώς ένα προϋπάρχον βιβλίο (το ομώνυμο βιβλίο δεν είναι μυθιστόρημα, αλλά εγχειρίδιο συμπληρωματικό των βιβλίων της σάγκα του Χάρι Πότερ), αλλά βασίζεται σε δικό της πρωτότυπο σενάριο.
Αυτό που δεν θα περίμενε ίσως κανείς είναι την ανακοίνωση τόσο πολλών ταινιών, πριν καλά καλά το νέο αυτό κινηματογραφικό στοίχημα συναντήσει το κοινό του στις αίθουσες.

Fantastic Beasts 607
Σε μια ειδική εκδήλωση για τους θαυμαστές του μαγικού της σύμπαντος, η ίδια η Ρόουλινγκ ανακοίνωσε ότι το αρχικό σχέδιο για μια τριλογία γύρω από τις περιπέτειες του μαγοζωολόγου Νιουτ Σκαμάντερ αλλάζει και θα περιλαμβάνει πλέον μια σειρά συνολικά πέντε ταινιών!
Το πιθανότερο είναι ότι η εξαιρετικά επιτυχημένη συγγραφέας έχει ήδη αρκετό υλικό (τουλάχιστον στο μυαλό της) ώστε να πιστεύει ότι θα μπορέσει να συντηρήσει μια ολόκληρη σειρά τόσων ταινιών. Δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς, όμως, ότι μια τέτοια κίνηση είναι ίσως λίγο βιαστική, χωρίς να έχει διαπιστωθεί καν ακόμα η κινηματογραφική δυναμική του νέου χαρακτήρα. Ή δεν μπορεί κανείς παρά να φέρει στο μυαλό του τη σχετικά χλιαρή υποδοχή που συνάντησε το «Χόμπιτ» με το αδικαιολόγητο κινηματογραφικό του ξεχείλωμα σε τρεις ταινίες, έπειτα από τη θηριώδη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Η όποια δυσπιστία είναι μάλλον αναμενόμενη, όσο και η φιλοδοξία του στούντιο ότι θα μπορέσει να επαναλάβει την επιτυχία της σειράς ταινιών του Χάρι Πότερ (οι οκτώ ταινίες, μαζί με όλα τα σχετικά προϊόντα που προήλθαν από αυτές, απέφεραν γύρω στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια!).
Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, τον Νοέμβριο του 2016, και να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον στην αστείρευτη φαντασία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
Fantastic Beasts 607
Οσο για τις επόμενες ταινίες της νέας σειράς, η Warner έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία των δύο επόμενων φιλμ για το 2018 και το 2020, οπότε είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα αναμένουμε μία ταινία περίπου κάθε δύο χρόνια.
Για να θυμήσουμε, το «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» ακολουθεί τις περιπέτειες του διακεκριμένου Μαγοζωολόγου Νιουτ Σκαμάντερ, ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη με μια βαλίτσα γεμάτη απίθανα, απίστευτα πλάσματα, και κάποια από αυτά ξεφεύγουν για να περιπλανηθούν σε έναν κόσμο γεμάτο από ακόμη πιο παράξενα κι επικίνδυνα πλάσματα, τους ανθρώπους.
Οπως είχε δηλώσει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ -η οποία υπογράφει, για πρώτη φορά, και το σενάριο της ταινίας- η ιστορία του Νιουτ Σκαμάντερ δεν θα έχει σχέση με τον Χάρι Πότερ: «Αν και η ταινία θα τοποθετείται στο ευρύτερο σύμπαν των μαγισσών και των μάγων, στο οποίο έζησα ευτυχισμένη για δεκαεπτά χρόνια, το "Fantastic Beasts and Where to Find Them" δεν είναι ούτε πρίκουελ ούτε σίκουελ του Χάρι Πότερ, αλλά μια ανάπτυξη του κόσμου της μαγείας. Οι νόμοι και τα έθιμα της κρυφής κοινότητας των μάγων θα είναι οικεία σε όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ ή έχουν δει τις ταινίες, αλλά η ιστορία του Νιουτ ξεκινάει στη Νέα Υόρκη, εβδομήντα χρόνια πριν εμφανιστεί ο Χάρι Πότερ».
Fantastic Beasts 607
Ο,τι κι αν λέει, πάντως, η πολυαγαπημένη συγγραφέας, με κάθε νέα είδηση, εικόνα και τρέιλερ που κυκλοφορεί, το πολυαναμενόμενο μπλοκμπάστερ μοιάζει ολοένα και περισσότερο φτιαγμένο για να ανταγωνιστεί τις ταινίες του Χάρι Πότερ, τόσο στα ταμεία όσο και στις καρδιές των αναρίθμητων θαυμαστών της - κι αυτό δεν το λέμε απαραίτητα για κακό.
Ο οσκαρούχος Εντι Ρέντμεϊν κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Κάθριν Γουότερστον, η Αλισον Σούντολ, ο Νταν Φόγκλερ, ο Εζρα Μίλερ, η Σαμάνθα Μόρτον, η Τζεν Μάρεϊ, η Φέιθ Γουντ-Μπλάγκρόουβ, ο Κόλιν Φάρελ, ο Ρον Πέρλμαν και ο Γιον Βόιτ.
Δείτε παρακάτω το τελευταίο τρέιλερ, καθώς και όλα τα character posters για τους βασικούς χαρακτήρες του φιλμ.


Adbox Πηγή
ads
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: