Ο γαστρονόμος Γκουόγιου Λούαν επιθυμεί την επιβολή προστίμου σε όσους δεν καταναλώνουν όλο το φαγητό τους.
Γαστρονόμοι vs Αποφάγια σημείωσε 3-0. Γνωστοί γαστρονόμοι αποφασίζουν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο με τα αποφάγια των καταναλωτών επιβάλλοντας πρόστιμο σε όσους δεν τελειώνουν το φαγητό τους.
Πιο συγκεκριμένα, αυτό που μένει στο τραπέζει θα πληρώνεται όπως υπερασπίζεται ο γαστρονόμος και υπεύθυνος εστιατορίου στη Stuttgart Γκουόγιου Λούαν καθώς πολλοί πελάτες παραγγέλνουν τεράστιες ποσόστητες φαγητού και στο τέλος όχι μόνο δεν τις τρώνε αλλά ούτε και επιθυμούν να τις πάρουν μαζί τους καταλήγοντας το ανέγγιχτο φαγητό να είναι για πέταμα.
Λύση λοιπόν είναι μια και είναι αυτό που πονάει τους περισσότερους. Λεφτά. Επιβολή προστίμου θα χρειάζεται να πληρώνει όποιος παραγγέλνει και δεν τρώει όλη του τη μερίδα, ενώ αν και και το ύψος του προστίμου δεν ξεπερνάει το 1 ευρώ, η συνεχής και σταθερή εφαρμογή της χρηματικής ποινής θα βάλει μυαλό στους συχνούς και μη πελάτες, ενώ θα έχει και έσοδα για το μαγαζί.
Βέβαια, δεν είναι μόνος του αλλά μαζί του τάσσονται και άλλοι γαστρονόμοι και κάτοχοι εστιατορίων με στόχο τη μείωση της σπατάλης των πόρων και των τροφίμων, ενώ αξίζει να τονισθεί πως αυτό το μέτρο αφορά- τουλάχιστον προσωρινά- το Menu 120 όπου ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει μέχρι και 5 πιάτα μέσω iPad.
Δεν είμαι από μια πλούσια οικογένεια και ήμασταν πολύ προσεκτικοί με τα τρόφιμα, δηλώνει προβληματισμένος για την κατάσταση σε πολλά εστιατόρια και χώρους εστίασης με πολλά τρόφιμα να καταλήγουν στα σκουπίδια όντας ανέγγιχτα πολλά από αυτά.
0 σχόλια: