Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Μοσχάρι με μπύρα, καπνιστό μπέικον και φέτα



Η συνταγή για το πεντανόστιμο πιάτο.


Υλικά

10 ml (2 κ.γ.) ελαιόλαδο
2 (300 γρ.) κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
15 ml (1 κ.σ.) σκόρδο λιωμένο
120 γρ. λωρίδες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
700 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους
60 ml ( ¼ του φλιτζανιού) αλεύρι αλατοπιπερωμένο
330ml (1 ⅓ φλιτζάνι) μπύρα
15 ml (1 κ.σ.) μουστάρδα Dijon
50 γρ. τοματοπελτές
5 ml (1 κ.γ.) καπνιστή πάπρικα
750 ml (3 φλιτζάνια) ζωμός βοδινού
250 ml (1 φλιτζάνι) νερό
3 φύλλα δάφνης
1 (150 γρ.) πατάτα μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
125 γρ. μανιτάρια
100 γρ. φέτα
Φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον και τα μανιτάρια, ανακατέψτε και τσιγαρίστε για 5 λεπτά.
Πασπαλίστε το μοσχάρι με αλεύρι και ρίξτε το στο ζεστό σκεύος. Αφήστε το να ροδίσει για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε την μπύρα, τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ και την πάπρικα και ανακατέψτε. Αφήστε το για λίγα λεπτά μέχρι να «πιει» τα υγρά. Με αυτό τον τρόπο θα εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ.
Προσθέστε το ζωμό, το νερό τα φύλλα δάφνης και την πατάτα και αφήστε να πάρουν βράση.
Σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η πατάτα.
Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό και φέτα και απολαύστε!







ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: